WRC Rally Guanajuato Corona México 2017. 03. 9-12. – Nevezési lista +...

WRC Rally Guanajuato Corona México 2017. 03. 9-12. – Nevezési lista + alapinfók

MEGOSZTÁS

WRC Rally Guanajuato México 2017 nevezési lista + néhány alapinformáció.12 WRC és 7 R5 specifikációjú autó a nevezési listán. Fotó: Rally Mexico

Nevezési lista:

Útvonal:

A futam történelme:

Első alkalommal 1979-ben került megrendezésre a futam, amely 1998-ban költözött Leonba és 2004-től része a a FIA WRC versenynaptárának.

A 2007-es futam volt a WRC történetének legrövidebb futama, amelynek össztávja kevesebb volt , mint 850 kilométer. A futam 366 kilométer mért szakaszból állt, ami 43%-át tette ki a teljes futam programjának.

A közép-amerikai futam történetének legsikeresebb versenyzője a kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb volt, aki 2006. és 2012. között hat egymást követő győzelmet aratott (a rally 2009-ben hiányzott a versenynaptárból, a helyszínek rotációja miatt.)

A futam kihívásai:

Az új generációs WRC-k számára ez a futam lesz az igazság pillanata, ugyanis a megbízhatósági  teszteket követően először fognak murván versenyezni.

A futam alatt a hőmérséklet  megközelíti a 30°C-ot, amely komoly igénybevételt fog jelenteni az autók motorjainak és sebességváltóinak.

A futam útvonala érinti majd a szezon legmagasabb tengerszint feletti pontját – 2737 méter -, miközben a  motorok 20%-kal kevesebb teljesítményt adnak le a nagy magasság miatt.

Útvonal:

A futam gyorsasági szakaszai a lenyűgöző Sierra de Lobos és a Sierra Guanajuato tájainak díszletei között kanyarognak majd.

Mexikó ötödik legnagyobb városa Leon lesz a futam központja, 400 kilométerre észak-nyugatra a fővárostól Mexikó-Citytől

A futam csütörtök este egy különlegesen új szuperspeciálissal kezdődik majd Mexikóvárosban.

Pénteken Guanajuato közelében és a világörökség részét képező, korábban ezüstbányák tárnáiban zajlanak majd a gyorsok.

Szombat és vasárnap Leon közelében porolnak majd a versenyzők.

Újdonságok 2017-ben:

A mexikóvárosi Zocalo térre 200.000 rajongót várnak a szervezők, a csütörtök esti szuperspeciálisra. Ez a tér volt a híres James Bond film a Spectre / A fantom visszatér nyitó jelenetének a helyszíne.

Szombaton új szakasz a Lajas de Oro, míg vasárnap a La Calera.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ