WRC NESTE Rally Finland 2017 – A szombat összefoglalva

WRC NESTE Rally Finland 2017 – A szombat összefoglalva

MEGOSZTÁS

A WRC újoncai Esapekka Lappi és Teemu Suninen első és második helyen zárták a WRC NESTE Rally Finland harmadik, szombati napját. Lappi a – Toyota Yaris WRC – kényelmes előnnyel várhatja a skandináv futam záró napját, míg Suninen óriási csatában lehet Juho Hänninennel a dobogó második és harmadik fokáért folytatott csatában. Fotó: 

Lappi: Csalódott vagyok Jari-Matti miatt, nagyon sajnálom, hogy megállt az autója. Az élen állok…innantől élveznem kell ezt a pillanatot. Ez valami csodálatos. Tegnap négy másodperccel vezettünk, most 50 másodperccel. Koncentrálnom kell, hogy hideg maradjon a fejem. Görcsbe rándult a gyomrom, amikor megláttam Jari-Mattit.

Az Ogier – Ingrassia kettős végül nem indult a Rallye2 szabálynak köszönhetően a futam mai napján. A háttérben Ogier navigátorának szédülése, a pénteki balesetnek köszönhetően kisebb agyrázkódást szenvedett. Amennyiben Ingrassia állapota javul, akkor rajthoz állhatnak a vasárnapi záró gyorson – SS25 – Oittila 2 (Power Stage).

A nap nagy vesztese Jari-Matti Latvala, aki az SS19 Ouininpohja 2 gyorson eddig nem azonosított elektronikai probléma miatt félre kellett, hogy álljon az élről… a futam háromszoros győztese a mai nap remekül autózva vette vissza a vezetést csapattársa Esapekka Lappitől. Öt gyorsot nyert zsinórban és 8.5 másodperces előnyt épített ki, de a Toyota Yaris WRC elektronikája megállította.

“Ez az egyik legnagyobb csalódás, amellyel karrierem során szembesültem. Nagyon jól éreztem magam és élveztem a vezetést, de ha technikai problémád van, akkor nem tehetsz semmit … ez az egyik legkeményebb része a motorsportnak. “

A legendás Oininpohja szakasz “ugratóinak királya” a norvég Mads Östberg lett, akinek hitelestett ugrása 50 méteres volt!

A futam állása:

1 E. Lappi J. Ferm Toyota Yaris WRC 2:13:02.7
2 T. Suninen M. Markkula Ford Fiesta WRC +49.1
3 J. Hänninen K. Lindström Toyota Yaris WRC +53.4
4 E. Evans D. Barritt Ford Fiesta WRC +54.7
5 C. Breen S. Martin Citroën C3 WRC +1:16.9
6 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +1:31.6
7 O. Tänak M. Järveoja Ford Fiesta WRC +2:07.5
8 K. Meeke P. Nagle Citroën C3 WRC +2:59.1
9 D. Sordo M. Martí Hyundai i20 Coupe WRC +3:54.0
10 M. Østberg T. Eriksen Ford Fiesta WRC +4:23.6

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ