WRC 35. ADAC Rally Deutschland 2017 – Óvatosan csorognak a fiúk...

WRC 35. ADAC Rally Deutschland 2017 – Óvatosan csorognak a fiúk az élen

MEGOSZTÁS

Négy gyors, 51. 90 kilométer mért szakasz vár a futam mezőnyére. Tänak , Mikkelsen és Ogier „utaznak” az élen felesleges kockázatvállalás nélkül. Ogier három pontért nem szeretne felesleges kockázatot vállalni, de a Power Stage az már más! Neuville visszatért, hogy a Power Stagen esetleges pontszerzésével mentse a menthetőt. A középmezőnyben még várható egy-két pengeváltás, de csendes csordogálását várom az eseményeknek. Mindenki figyeli a másikat… Tänak ismét kiléphet a fénybe!

SS21 – St. Wendeler Land – 12.95 km – Power Stage

SS20 – SS18 – Losheim am See – 13.02 km

Breen nyerte a gyorsot 6:29.4 perccel, Paddon (+0.3 s) és Latvala (0.9 s) előtt. A vezető hármas óriási spórolásban teljesítette a gyorsot.

Ogier: Ma reggel kivártam. Igyekeztem óvni a gumijaimat. A Power Stagre kapunk még egy új abroncsot. Biztos vagyok, hogy egyáltalán nem lesz könnyű, de mindent megteszünk.
Mikkelsen: Sikerült megfelelő előnyt kiautóznunk Seb előtt. Messze vagyunk az elejétől is. Eddig minden a terveim szerint alakult a hétvége során.
Tänak: Nagyon fontos, hogy célba érjünk és minél több gyártói pontot szerezzünk a Hyundai-jos fiúk előtt. Még egy gyors van hátra.

SS19 – St. Wendeler Land – 12.95 km

Lappi nyerte a szakaszt – 6.22.5 p – Latvala (+2.2 s) és Mikkelsen (+2.8 s) előtt. Tanak negyedik lett, míg Ogier a kilencedik pozícióban zárt a nagy gumi spórolásban.

Lappi Jól sikerült. Tegnap este elemezve az eddigieket, sok olyan dolgot találtunk, amit eddig rosszul csináltam. Kevesebb gáz… ez a megoldás!
Tänak: Nagyon jól érzem magam ebben a pillanatban, a csúszós helyeket nagyon élveztük. Jó kis móka volt! A tükreimet az első az első kanyarban veszítettem el , így jobb lett az autó aerodinamikája.
Mikkelsen: Megpróbáltam nyomást gyakorolni Ottra, de több apró hibát vétettem, de elégedett vagyok.
Ogier: A Poer Stagre tartalékolok. Célom a maximális pontszám. Ez lenne a terv, de sosem könnyű.

SS18 – Losheim am See – 13.02 km

Juho Hänninen nyerte a gyorsot 6:30.0 perccel, Mikkelsen (+0.2 s) és Tänak (+3.1 s) előtt. Ogier (+4.8 s) az ötödik helyen végzett .
Hännine: Elég jól sikerült, érzésre. Igyekeztem gyorsabban menni, de nem túlzásokba esni.
Mikkelsen: Tiszta szakasz volt, de így akartam nyomást gyakorolni Ottra. Igyekszem ezt folytatni.
Tanak: Tiszta gyorsunk volt. Problémamentesen jöttünk át, élveztük a feltételeket. Hagyjuk, hogy Andreas hagy nyomuljon, még mindig messze van tőlünk.
Ogier:
Az összetettben 18.5 másodperc a különbség a két éllovas között.

A „0” autó vezetője a következőket nyilatkozta a szakasz állapotáról : Esett egy kis eső az éjszaka, az út száraz, egy, két helyen van csak sár.

Kris Meeke tegnap csendben „kiállt” motorproblémái miatt, így kommentálta az eseményeket a brit pilóta: „Nem akarjuk, hogy a motor károsodjon, a jelenlegi pozíciónk alapján nem vagyunk pontszerző helyen, ráadásul az utolsó négy gyors rövid. A feleslegesen ma délután megszült, kisfiunk született”.

A mai rajtsorrend:

1.Kremer, 2.Paddon, 3.Latvala, 4.Breen, 5.Hanninen, 6.Evans, 7.Ogier, 8.Mikkelsen, 9.Tanak, 10.Lappi, 11.Sordo , 12.Neuville

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ