A viszontlátás örömére – Lángi Attila – Csáki Richard, BMW Z4 M...

A viszontlátás örömére – Lángi Attila – Csáki Richard, BMW Z4 M Coupe

MEGOSZTÁS

img_2639

DYNAMIC RALLY TEAM – 42. Kassa Rallye 2016

Lángi Attila – Csáki Richard, BMW Z4 M Coupe

Nem alakult gondtalanul Lángi Attila felkészülése a 42. Kassa Rallyera. Igaz, a Baranya Kupán rendkívül hasznos tapasztalatokat szerzett a BMW Z4 aszfaltos beállításaival kapcsolatban, de a futamot megelőző héten váratlan műszaki gond lépett fel a kocsinál. Ami pedig ennél is nagyobb fejtörést okozott, az az, hogy navigátorának, Veres Gábornak vissza kellett mondania a részvételt a szlovák futamról. A Dynamic Rally Team pilótája végül egy beugróval teljesíti majd a soron következő ORB fordulót, de örömmel érkezik Kassára, hiszen újra találkozhat majd egy tavaly szerzett kis barátjával.

Lángi Attila: Ha a Baranya Kupa előtti felkészülés stresszes volt számunkra, akkor nem is tudok most jelzőket mondani a kassai futam előtti állapotunkra. Az egész azzal kezdődött, hogy a BMW-ben teljesen lemerült az akkumulátor, olyannyira, hogy el sem lehet indítani, illetve már fel sem lehet tölteni. Ez még a kisebbik gond, hiszen alkatrészvásárlással megoldottam a helyzetet. A nagyobbik problémát az jelentette, hogy Gábornak a hét elején vissza kellett mondania a versenyt, munkahelyi elfoglaltságok miatt. Hétfőn és kedden is végigtelefonáltuk a napot, hátha van olyan, akinek kellő tapasztalata van a versenyzéshez, nem idegen tőle a BMW, és rá is ér a hétvégén valamint az azt megelőző felkészülési napokban. Végül Csáki Ricsi volt az, aki el tudta vállalni a beugró szerepét, így vele fogok rajthoz állni a 42. Kassa Rallyen.

A szlovák futamon kétszer már versenyeztem, szép illetve kevésbé szép emlékeim is vannak róla. Két évvel ezelőtt nagyon nyögvenyelősen szerepeltünk, tavaly viszont épphogy lecsúsztunk a kategória első helyéről. Külön öröm számomra, hogy az a kisfiú, akinek a szemüvegét véletlenül eltörtük a kocsink által felvert kavicsokkal, felvette velünk a kapcsolatot, és a családjával együtt meglátogatja majd a csapatunkat a hétvégén. Már nagyon várjuk velük a találkozást, hiszen mindig jó, ha közös élményeket szerezhetünk a nézőkkel.

Csütörtök hajnalban indulunk Kassára, de még a versenyautó nélkül. A futómű-beállításokat végző partnerünk ugyanis csak előtte nap jön vissza a nyaralásból, és csak csütörtök reggel tud dolgozni a BMW-n. Kassán pályabejárással kezdünk, majd pénteken az átvételek után mindössze egy versenyzői felvonulás, shakedown szerepel a programban. Szombaton kora délután rajtolunk, és egészen estig autózunk, 6 gyorsaságit teljesítve. Vasárnap pedig további 7 szakasz vár majd ránk.

Közhelyesnek hangozhat, de az előzmények tükrében a cél most tényleg, de tényleg csak az, hogy célba érjünk, egy totálkárosra nem összetört autóval. A kategóriánkban mindössze négyen leszünk: Rafi mellett még két tehetséges pilóta is rajthoz áll ellenünk. A Nissanokat sötét lovaknak tartom, ahogy hallottam, mindkettőnél motorfejlesztés történt, így kíváncsian várom, mekkora harc alakul majd ki közöttünk. Mindenesetre nagyon örülnék neki, ha nem utolsóként kellene zárnunk a Kassa Rallyet a 4-es kategóriában, és értékes bajnoki pontokkal gazdagodhatnánk.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ