Visszatérés a magyar rali bölcsőjébe – I. Hell Diósgyőr Rally

Visszatérés a magyar rali bölcsőjébe – I. Hell Diósgyőr Rally

MEGOSZTÁS

Visszatérés a magyar rali bölcsőjébe

Pénteken az adminisztratív – és a technikai átvételekkel megkezdődik az I. Hell Diósgyőr Rally. A Humda ORB2 és ORB3-as bajnokság szezonnyitóján összesen hetven páros áll majd rajthoz. A futam felvezető sajtótájékoztatóját is megtartották, amelynek a DVTK Stadion sajtóterme adott otthont.

Jacsó Tibor, a versenyt szervező ÉMAM Zrt. vezérigazgatója a mezőnnyel kapcsolatban kiemelte, hogy a szezon végéhez képest a hetven autót felvonultató karaván egyértelműen jónak mondható.

  • Aki elindul az I. Hell Diósgyőr Rallyn olyan szintű rendezvényen vehet részt, amely az első osztályú bajnokságban is megállná a helyét – tette hozzá Jacsó Tibor. – Az elmúlt hetekben a munkatársaimmal együtt azon dolgoztunk, hogy a futam végeztével a versenyzők és nézők is elégedetten távozzanak Diósgyőrből, jövőre pedig még többen jöjjenek el hozzánk.

Az I.  Hell Diósgyőr Rally stratégiai partnere a DVTK. A futballstadion környékén lesz a szervizpark, itt állítják fel a céldobogót, a versenyközpont pedig a szomszédos multicsarnokban lesz. A klub létesítményei minden szempontból adottak arra, hogy kiszolgálják a verseny résztvevőit, valamint a közönséget.

  • Miskolc, Diósgyőr és a Bükk a magyar ralisport bölcsője. Korábban rengeteg ügyeskezű, tehetséges versenyző került ki innen, bajnokokat adtunk a szakágnak. Öröm, hogy évek múltán sikerül ide visszatérni, és ennek mi is részesei lehetünk – fogalmazott dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs igazgatója. – A korabeli Miskolc Rallyk kapcsán sokunknak vannak szép emlékei, mostantól viszont azért teszünk, hogy a jövő is sikeres legyen. Ugyanakkor számunkra az is fontos, hogy a DVTK Stadion környékét megtöltsük ezen a hétvégén. Az ünnepélyes díjkiosztó környékén szombaton és vasárnap is számos ingyenesen látogatható családi programot kínálunk az érdekődőknek, tehet a bükki versenypálya mellett a központba is érdemes lesz kilátogatni.

Sportszakmai szempontból is komoly izgalmakat ígér az I. Hell Diósgyőr Rally. Az ORB2-ben és az ORB3-ban sem dőlt még el a bajnoki cím sorsa. Czékmány Norbert éllovasként várja a hétvégi száguldást.

  • Nagy lehetőség kapujában állunk, de számolgatni, taktikázni egyáltalán nem lehet – árulta el az ORB2-es listavezető. – Kilenc ponttal vezetünk, a győztes 35-öt szerezhet, úgyhogy egyáltalán nem dőlhetünk hátra. Egy kis teher van a vállunkon, de az idei jó szerepléssel ezt mi idéztük elő. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megőrizzük az előnyünket, és ezen a csodálatos helyen ünnepelhessünk. Azt viszont tudjuk, hogy ezért az esetleges sikerért nagyon meg kell majd dolgozni.

A helyzet az ORB3-ban is hasonló, ahol Lenkey Ákos a második pozícióból várja a szezonzárót. Támadnia kell, ha le akarja dolgozni a jelenlegi hétpontos hátrányát.

  • Első évünk ebben a bajnokságban. A szezon előtt csupán annyi célt tűztünk ki, hogy a legjobb tízben legyünk – fogalmazott a sajtótájékoztatón Lenkey Ákos. – Ezt alaposan túlteljesítettük, hiszen úgy érkeztünk meg Diósgyőrbe, hogy lehetőségünk van a bajnoki cím elhódítására. Úgy számolunk, hogy ehhez nyerni kell és az utolsó szakasz (Power Stage) megnyeréséért járó pontokra is szükségünk van. Bízunk benne, hogy minden a terveinknek megfelelően alakul.

Dr. Kiss János örömének adott hangot, a Diósgyőrben új lendületet kap a szakág.

  • Aminek össze kell tartoznia, az előbb-utóbb egymásra talál. Így vagyunk ezzel a DVTK, Miskolc és a rali kapcsán is – szögezte le Dr. Kiss János. – Vannak olyan helyzetek, amikor vissza kell kerülni a térképre. Ez most megtörténik, aminek kimondottan örülök. Remélem, hogy minden versenyző örömmel vág neki ezeknek a legendás gyorsasági szakaszoknak, a ralit szerető és értő közönség pedig nagyszerűen fog szórakozni a Bükkben és a DVTK Stadion környékén is.

A csütörtöki sajtótájékoztató videója:

Az I. Hell Diósgyőr Rally programja

Időpont: 2023. szeptember 29. – október 1.

A verseny során értékelt mezőny: HUMDA ORB2, HUMDA ORB3, Teszt

Szeptember 29., péntek

7.00, Adminisztratív átvétel

Helyszín: DVTK Multicsarnok

17.00, Technikai átvétel

Helyszín: Miskolc Autóház

ORB2

Szeptember 30., szombat

Gyorsasági szakaszok

9:28, GY1 – Mályinka/1

10:36, GY2 – Bükkszentlászló/1

13:39, GY3 – Mályinka/2

14:47, GY4 – Bükkszentlászló/2

Október 1., vasárnap

Gyorsasági szakaszok

7:48, GY5 – Mályinka/3

8:46, GY6 – Bükkszentkereszt/1

10:34, GY7 – Bükkszentkereszt/2

12:22, GY8 – Bükkszentkereszt/3 (ORB2 Power Stage)

12:32, Céldobogó, DVTK Stadion

11.00 – A díjkiosztó ünnepség előtt családi programokkal, aktivitásokkal várunk mindenkit a DVTK Stadionnál

 

ORB3

Szeptember 30., szombat

Gyorsasági szakaszok

10:18, GY1 – Mályinka/1

11:26, GY2 – Bükkszentlászló/1

14:29, GY3 – Mályinka/2

15:37, GY4 – Bükkszentlászló/2 (Power Stage)

16:22, Céldobogó, DVTK Stadion

15.00 – A díjkiosztó ünnepség előtt családi programokkal, aktivitásokkal várunk mindenkit a DVTK Stadionnál

Teszt

Szeptember 30., szombat

Gyorsasági szakaszok

11:08, GY1 – Mályinka/1

12:16, GY2 – Bükkszentlászló/1

15:19, GY3 – Mályinka/2

16:27, GY4 – Bükkszentlászló/2

 

Október 1., vasárnap

Gyorsasági szakaszok

8:43, GY5 – Mályinka/3

9:41, GY6 – Bükkszentkereszt/1

11:29, GY7 – Bükkszentkereszt/2

13:17, GY8 – Bükkszentkereszt/3

13:37, Céldobogó, DVTK Stadion

11.00 – A díjkiosztó ünnepség előtt családi programokkal, aktivitásokkal várunk mindenkit a DVTK Stadionnál

 

Az I. HELL Diósgyőr Rally szervizparkjárnak szombaton és vasárnap délelőtt ugyancsak a DVTK Stadion környéke, a DVTK Sportliget lesz a helyszíne.

További információk:

www.diosgyorrally.hu

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ