Vincze idei negyedik győzelmét szerezte Ózdon

Vincze idei negyedik győzelmét szerezte Ózdon

MEGOSZTÁS

Óriási lépést tett a magyar bajnoki cím felé vezető úton a Korda Racing, Vincze Ferenc és Bacigal Igor a csapat Skoda Fabia R5-ösével a szezon ötödik állomásán negyedik futamgyőzelmét ünnepelte, minek köszönhetően akár már a következő fordulóban felérhetnek a csúcsra.

A Korda Racing párosa számára kiemelt fontosságú volt a Magyar Bajnokság idei ötödik állomása, hiszen Vincze Ferenc félig meddig hazai pályán, címvédőként szállt harcba a bajnoki pontokért. Navigátorával, Bacigál Igorral ennek megfelelően erősen kezdtek a Steelvent Ózd Rallyn. Az első versenynap nyolc megrendezett gyorsasági szakaszából hatot megnyerve, viszonylag megnyugtató előnyre tettek szert az összetett első helyen. Vasárnap így már kicsit spórolni is tudtak az extra pontokat adó záró szakaszra, melyen aztán ismét begyújtották a rakétákat és a power stage szakasz győzelmével tették fel a koronát hétvégi teljesítményükre és maximális pontszámmal zárták a ralit.

„Hatalmas gratula a srácoknak, nagyon fontos győzelmet arattunk Ózdon!” – mondta Korda Erik a verseny végén. ”Egy versenyző számára nagyon fontos dolog ha hazai pályán, családtagjai és barátai előtt versenyezhet, ami adott egy kis extra motivációt erre a hétvégére. Így hát nem is lehetett más célunk, mint a győzelem, amit úgy sikerült megszerezni, hogy az összes begyűjthető pontot zsebre vágtuk ennek köszönhetően hatalmas lépést tettünk végső célunk, a magyar bajnoki cím felé. Ezúton is köszönöm az egész csapat munkáját, mint ahogy azt már jó ideje megszokhattuk, a Skoda a rajttól a célig tökéletes volt. Legrosszabb esetben is elég 17 pontot szereznünk a hátralévő két futamon, amit szeretnénk már Pécsen begyűjteni, így Magyarország első EB futamán akár már a bajnoki címmel a zsebünkben érkezhetnénk.” 

Az ORC-ben érdekelt Hevesi István számára felért egy hullámvasutazással az idei Ózd Rally, melyet végül az abszolút hatodik helyen zárt. Pedig a verseny első napjának hajrájában már sikerült kicsit meglépnie üldözőitől az ORC abszolút első helyen, de a napi zárószakaszon egy műszaki hiba miatt nem forgott 4000-es fordulat felé a Mitsubishi motorja, amivel 20 másodpercet vesztett vetélytársaihoz képest és a visszacsúszott az ötödik helyre. Pisti azonban vasárnap sem adta fel, már a reggeli első pályán felkapaszkodott a harmadik helyre, majd hátrányát öt másodpercen belülre csökkentette az éllovassal szemben, az utolsó előtti szakaszon viszont egy defekt megpecsételte sorsát. A másik közönségkedvencet, Vizelli Károlyt szombaton a kardántengely törése kényszerített a pálya szélére. Karesz az idei év csalódásai után eleve azzal a szándékkal állt rajthoz, hogy mindenki jól érezze magát, ezért utcai téli gumikat szereltek a VFTS-re, így miután kicserélték a sérült alkatrészt nem is volt kérdés, hogy vasárnap visszaállnak a versenybe és látványos autózással ajándékozzák meg a versenyre kilátogató nézőket. Nem sikerült viszont a célba érkezés az M3-as BMW-vel versenyző Makovics Ádámnak és Szabó Tamásnak, akik a verseny befejező napján a sebességváltó meghibásodása miatt kényszerültek a verseny feladására.


Az Országos Rallye Bajnokság október 11.-13. között Pécsen, az 53. Mecsek Rallyval folytatódik.

 A Steelvent Ózd Rally végeredménye:

1. Vincze Ferenc/Bacigal Igor – Skoda Fabia R5 1:03:09.8

2. Hadik András/Deák Attila – Ford Fiesta R5 +19.6

3. Velenczei Ádám/Zsiros Gábor – Citroen C3 R5 +23.0

14. Hevesi István /Józsa Péter – Mitsubishi Lacner EVO VI +4.13.6

46. Vizelli Károly/Nagy Péter – Lada VFTS +45:16.7

 

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

 

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., Lánchíd 19 Hotel, Verbis Kft., Blaora Kft., Corax-Bioner Kft., FEOL Kft., FKZ-Tools Kft, Raorg Translog Kft., BIO-EU Kft., Sztráda 92 Kft., Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Iramko Trade Kft., BWS Belsőtér Belsőépítészeti Kft., VPT-Group Kft, Schwarzmüller, Úsovsko Kft., Busz-Plusz Kft., Kuhn Rakodástechnikai Kft., VIWA, Szerszámbróker Kft., Staplecare Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., Szakálfém Kft, Kuhn Földmunkagép Kft, Agria-Telecom Kft, HSI-Mátra Kft, Bartron’07 Kft, Penzz-Impex Kft, J-Trend Kft, HCZ Autó BT, Revo-Tec Kft, Renesis Kft, Ivanics Csoport, THEISS Kft,

2019. augusztus 26.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ