Vincze Ferenc: „Csak egy világbajnok tudott megelőzni, ilyen visszatérésben reménykedtem”

Vincze Ferenc: „Csak egy világbajnok tudott megelőzni, ilyen visszatérésben reménykedtem”

MEGOSZTÁS

A hétvégén az egynapos Salgó Rallye-val megkezdődött a 2022-es magyar bajnokság. A Korda Racing két autóval állt rajthoz, és remek eredményeket ért el. A nem titkoltan a bajnoki címre törő Vincze Ferenc, Németh Gergely páros második lett az abszolútban, addig a csapat színeiben most bemutatkozó Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs dobogón zárt a saját kategóriájában.

Amint arra számítani lehetett, igencsak izgalmasan kezdődött a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság. Az egynapos viadalt végül a harmadik szakasztól az élen álló volt világbajnok, Mads Östberg végzett az élen, ám ami igazán örvendetes a Korda Racing számára, hogy a több mint egyéves kihagyás után visszatérő Vincze Ferenc a legjobb magyarként az abszolút második helyen végzett.  A 2019-es abszolút bajnoknak az a Németh Gergely diktálta az itinert, akivel éppen tavaly decemberben győzött a Szilveszter Rallye-n. Az autó maximálisan fel lett készítve, és Vincze szerint csak nőtt a motivációja, miután három szakaszon is gyorsabb tudott lenni Ötsbergnél.

Ilyen visszatérésről álmodtam, hiszen csak egy világbajnok tudott megverni, míg a teljes magyar élmezőnyt sikerült legyőznöm. Sőt, ha azt vesszük, hogy három szakasz alkalmával még gyorsabb is voltam Ötsbergnél, akkor még elégedettebb lehetek. Ezzel csak nőtt a motivációm, hogy sikerüljön az idei szezonban legyőznöm őt a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Az autó kifogástalan volt műszakilag, azonban a teszten megtalált és jónak vélt beállítások sajnos itt nem működtek a második és harmadik szakaszon, ahol rengeteget kaptam a riválisoktól. Bebizonyosodott, amit a verseny előtt mondtam, az egynapos versenyen nem lehet hibázni… Szerencsére a szervízidőben a szerelőim fantasztikus munkát végeztek, és az általuk javasolt beállítások már működtek. Most jön pár nap pihenő, aztán elkezdem a felkészülést a Bodrogkő Rallye-ra. Mivel itt sosem versenyeztem még, így a megszokott felkészülésembe számos videózás is bekerül majd. Németh Gergely nagyon jó választás, navigátorommal már az első pillanattól kezdve megértjük egymást. Ráadásul igencsak eredményesek vagyunk, hiszen a tavalyi Szilveszter Rallye első helye után most abszolút másodikok lettünk a Saldó Rallye-n. Örülök neki, hogy idén együtt fogunk versenyezni– értékelte a szezonnyitón mutatott teljesítményét Vincze Ferenc.

Csapattársai, a P12 kategóriában induló Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs sem zárta eredménytelenül a hétvégét, ráadásul technikai kényszerből nem is a saját Mitsubishi Evo X kormányánál, hanem a régi Lada VFTS-sel álltak rajthoz. Nos, a Korda Racing csapatánál való debütálását egy kategória dobogóval abszolválta a páros a Salgó Rallye-n, így versenyben maradtak a kitűzött céljuk, a kategória bajnoki címének elérése érdekében.

„Sajnos a Mitsubishi nem készült el időben, így hirtelen elő kellett vennünk a Ladát, amit egyébként nagyon szeretek. A nehézségek ellenére végül sikerült az ORC 13. helyét megszereznünk abszolútban, és ami a lényegesebb, a kategóriánkban úgy is dobogóra állhattunk, hogy volt egy defektünk menet közben. Boldogan és elégedetten távoztunk, és bízom abban, hogy a Boldogkő Rallye-n már a Mitsubishivel száguldhatunk majd a cél felé” – jelentette ki Foczkó Ákos.

A Korda Racing csapattulajdonosa nagyon elégedetten távozott a 2022-es szezon első versenyéről, miután mindkét páros a dobogón fejezte be a Salgó Rallye-t.

„A Salgó Rallye megmutatta, hogy idén igencsak vezető szerepet játszhat a Korda Racing a bajnoki címért folyó küzdelemben. Feri újfent bebizonyította, hogy a kihagyás ellenére megmaradt az egyik leggyorsabb pilótának, ráadásul most kapott maga mellé egy olyan navigátort Gergely személyében, akivel teljesen összepasszolnak. Ez a második hely felér egy győzelemmel, és úgy érzem, ha minél több kilométer lesz a versenyzőkben és a Skodában, annál jobb eredményekre lesznek képesek. Ákos is megmutatta, hogy a nehézségek ellenére képes remek teljesítményre, és Szabolccsal megbízható versenyzői lesznek a csapatnak. Most van egy kis szusszanásnyi időnk, aztán indul a felkészülés a következő bajnoki futamra. Úgy vélem, evés közben jön meg az étvágy, főleg egy ilyen remek első fogást követően” – állította Korda Erik csapattulajdonos.

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt., Hertz – Mercure Rent a Car Kft., Vinex Plus Hugary Zrt., Bartron ’07 Kft., Penzz Impex Kft. – Petrol Canada, Delta Hungária Építő Kft., 24H Zrt., Corax-Bioner Zrt., Hotel&More Szállodák, Palóckert Kft., TIMKETT Kft., PA-COMP kft., MG Projet Kft., Pannon Tervstúdió Kft., Welltest-Info Kft., Al-Oliva Kft., Hegymegi Zsolt, Petrovics Csaba, Watz Építőipari Kft., Ivanics Csoport, Silver 2009 Kft.

  1. március 28.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ