Vincze felvette a versenyt az EB élmezőnnyel

Vincze felvette a versenyt az EB élmezőnnyel

MEGOSZTÁS

A Korda Racing versenyzőinek is meggyűlt a baja az Európa és a Magyar bajnokságban is az elmúlt évek legnehezebb versenyének bizonyuló Rally Hungaryval, Vincze Ferenc és Bacigál Igor azonban megmutatta, hogy a kontinens legjobbjaival is fel tudja venni a versenyt.

Remek rajtot vett a hétvégén, Nyíregyházán és a Zemplénben megrendezett Rali Európa Bajnokság szezonzáró futamán a Korda Racing versenyzőpárosa, hiszen azok után, hogy a kvalifikációs szakaszon az ötödik helyet szerezte meg, a péntek esti nyitószakaszon autózott legjobb időnek köszönhetően az összetettben rögtön elfoglalta az első helyet. Vinczének ekkor még osztoznia kellett a vezető pozíción az EB címvédő orosz Lukjanukkal, hiszen tizedre azonos időt autóztak a máriapócsi rallycross pályán. Szombaton aztán már a zempléni gyorsasági szakaszokon folytatódott a harc, Vincze pedig parádésan teljesítette a nyitó szakaszt, hiszen újabb szakaszgyőzelmével immár Lukjanokot is maga mögé utasította az összetettben. A folytatásban inkább visszavett egy picit, azonban az első kör záró szakaszán úgy autózott abszolút második időt, hogy a mádi szőlőtőkék között egy defektes kerékkel érkezett célba.

A Korda Racing párosa nap második felét az összetett második helyről kezdhette, ekkor azonban rosszra fordultak a dolgok. Rögtön az ebédszünetet követő első gyorsasági elején újabb defektet kaptak, amit jobbnak láttak a pályán kicserélni, emiatt viszont tetemes hátrányba kerültek az élmezőnnyel szemben. A balszerencsesorozat folytatódott a következő szakaszon is, ahol egy szenzor meghibásodása miatt harcképtelenné vált az R5-ös Fabia. A csapat technikusai az esti szervizben pillanatok alatt megtalálták és orvosolták a hibát, így vasárnap Ferike és Igor visszatért a versenybe és az elmúlt napokhoz hasonlóan ismét egy szakaszgyőzelemmel indította a napot. Örömük azonban ekkor sem tartott sokáig, a következő gyorsaságink a kormánymű hibája miatt ismét bent ragadtak a gyorsaságin, számukra így itt ért véget a Rally Hungary.

„Természetesen csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült befejeznünk a versenyt, de annak nagyon örülünk, hogy meg tudtuk mutatni, hogy nem csak hogy fel tudjuk venni a lépést az EB élmezőnnyel, de le is tudjuk őket győzni!” – összegzett Korda Erik a verseny végén. „Három éve vettük meg első R5-ös autónkat, azóta 71 versenyt teljesítettünk úgy, hogy műszaki hiba miatt nem kellett versenyt feladnunk. Most sajnos ez a szép sorozat megszakadt, de azon dolgozunk, hogy a következő versenyen egy még hosszabb sorozatot vehesse kezdetét. Annak is nagyon örülünk, hogy magyar győzelemmel zárult a Rally Hungary, ezúton is szeretnénk gratulálni Turán Fricinek és Bagaméri Lacinak az EB futamgyőzelemhez!”

A Korda Racing színeiben egyetlen páros teljesítette a teljes versenytávot, Kerék Balázs és Tóth Zsolt valósággal szárnyalt a roppant nehéz körülmények között. A fiúk leginkább a szombati nap második felében voltak igazán elemükben, volt olyan gyorsasági, amiről az ORB abszolút 12. idővel gurultak le, a napot pedig szintén az abszolút 12. helyen zárták a Citroen DS3 R3-mal. Vasárnap ugyan egy kicsit vissza csúsztak, de kétkerék meghajtású autójukkal a célban megszerzett ORB 15. hely mindenképp dicséretes eredmény.

A csapat másik két párosa számára sem termett sok babér a versenyen, Vizelli Károlyék autójában a szombati első szakasz elején robbant fel a motor, míg Hevesi István a második szakaszon, szintén műszaki hiba miatt kényszerült kiállni. Vinczéhez hasonlóan Hevesi vasárnap visszatért a versenybe, azonban a napi második szakaszon őt is újból megtalálta a technika ördöge.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., Lánchíd 19 Hotel, Verbis Kft., Blaora Kft., Corax-Bioner Kft., FEOL Kft., FKZ-Tools Kft, Raorg Translog Kft., BIO-EU Kft., Sztráda 92 Kft., Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Iramko Trade Kft., BWS Belsőtér Belsőépítészeti Kft., VPT-Group Kft, Schwarzmüller, Úsovsko Kft., Busz-Plusz Kft., Kuhn Rakodástechnikai Kft., VIWA, Szerszámbróker Kft., Staplecare Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., Szakálfém Kft, Kuhn Földmunkagép Kft, Agria-Telecom Kft, HSI-Mátra Kft, Bartron’07 Kft, Penzz-Impex Kft, J-Trend Kft, HCZ Autó BT, Revo-Tec Kft, Renesis Kft, Ivanics Csoport, THEISS Kft
2019. november 11.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ