Világbajnokság fiesztának „álcázva” – Magyarországon vendégeskedik a túraautó VB!

Világbajnokság fiesztának „álcázva” – Magyarországon vendégeskedik a túraautó VB!

MEGOSZTÁS

Őrjöngő nézők, szép hazai sikerek, autósport ünnep. A Wtcc Hungaroringen rendezett fordulója évről-évre a legnépszerűbb a versenysorozat a naptárában. Nagy részben köszönhető ez a gyári Hondás Michelisz Norbertnek, aki hét év után igazi húsvér védjegyévé vált a szériának.

Csütörtökön egy könnyed és humoros sajtótájékoztatóval köszönt be a Wtcc Budapesten, hogy aztán pénteken már a Hungaroringen folytassák a résztvevők a hétvége felvezetését. Ugyan autóba még nem pattantak a srácok, ám erre nem is volt szükség ahhoz, hogy felejthetetlenné tegyék a pénteki sajtó/tesztnapot.

A mai napon világszerte, több versenypályán is megünnepelték az önkénteseket, akik munkájukkal a futamok lebonyolítását segítik. Előttük tisztelgett a Michelisz Norbert, Tiago Monteiro, Rob Huff trió, akik egy félóra erejéig bele is kóstoltak az asszisztencia feladataiba. Később a szervezők egyenként is köszöntötték azokat, akik nélkül nem rendeznek autó/motorsport eseményeket.

A sajtó és promóciós feladatok mellett voltak pilóták, akik már pénteken is pályára gurultak. Többek között az Etcc-ben vitézkedő három magyar Zengő Motorsport pilóta is így tett, Nagy Norbert, Szabó Zsolt Dávid és György Anett sikeres tesztnapot tudhatnak maguk mögött. A Wtcc szereplőinek szellős napja volt, így egyéni beszélgetésekre, interjúkra is adódott lehetőség. Természetesen mi is kérdéseket szegeztünk egy bizonyos versenyzőnek, Michelisz Norbertnek, aki érdeklődésünkre elmondta:

„A Hungaroringre mindig úgy készülök, hogy nem izgulok majd jobban, mint bárhol máshol. Ezt általában tartani is tudom, de mikor vasárnap, a verseny reggelén kibújok az ágyból, ez gyorsan átértékelődik, és megérint a rám váró eufória.” – mondta a népszerű Norbi, aki azt sem rejtette véka alá, hogy mindenképpen győzelemmel szeretné megörvendeztetni az érte szorítókat!

Rajta kívül még Nagy Dánielért is szoríthatunk, aki második Wtcc szezonja ellenére is „Hungaroring” újonc, legalábbis ami a túraautó világbajnoki tapasztalatokat illeti. Jó idő, garantált hangulat, lenyűgöző atmoszféra – ez vár a kilátogató nézőkre, tehát mindenképp érdemes családi program gyanánt a Hungaroringre zarándokolni!

Hivatalos program:

Szombat:

09.00 Wtcc első szabadedzés

10.30 Etcc szabadedzés

11.30 Wtcc második szabadedzés

14.00 Wtcc időmérő

15.00 Wtcc MAC3 csapatfutam

15.45 Etcc időmérő

Vasárnap:

09.00 Etcc első verseny

10.00 Etcc második verseny

12.30 Wtcc nyitó verseny

13.30 Wtcc főfutam

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ