Vettel: Jöhet a kerék-kerék elleni csata

Vettel: Jöhet a kerék-kerék elleni csata

MEGOSZTÁS

Az FIA nemrég enyhített a pilóták közötti küzdelmet sokszor aláásó szabályozáson

Vettel: Jöhet a kerék-kerék elleni csata

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) módosította néhány szabályzatát, ami sokak szerint visszahozhatja a nézők által is kedvelt kerék-kerék elleni csatákat a Forma 1-ben. A módosításoknak nagyon örül a sportág négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel is.

B.M. L. (forrás: Bild)

Amikor a Motorsport Világtanács nemrég új szabályokat fogadott el a Formula 1 versenyzői magatartást beszabályozó pontokban, az FIA is elfogadta ezeket. Ennek köszönhetően idén már állórajtokat láthatunk a safety car pályát elhagyását követően, illetve a pilóták sokkal keményebb csatát vívhatnak egymással. Az új Sportszabályzat 38.2 cikke szerint immár a versenybírók körültekintő mérlegelésétől függ, hogy egy incidensben részt vevő pilóta büntetést érdemel, de ha nem bizonyul teljes mértékben vétkesnek, akkor nem kell őt megbüntetni.

A pilóták nagy örömmel fogadták a döntést, és a tavaly a mexikói futamon emiatt például egy dobogós helyet elveszítő Sebastian Vettel szerint mostantól még látványosabb csatákat láthatnak majd a nézők.

„Mindig örülünk a kerék-kerék elleni a csatáknak, a nézők is ezt szeretnék látni. A versenyzést kell szem előtt tartanunk, ez a döntés a lehető legjobb az F1 szempontjából” – mondta a Bild am Sonntagnak a Ferrari német pilótája.

Változik a rajtprocedúra is: a bokszutca fél órával a rajt előtt nyit, és tíz perccel később zár majd, az eddigi tizenöt helyett, hogy minden pilótának legyen elég ideje a helyére érni a rajtceremónia megkezdésére.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ