Veszprémben is futamgyőzelemmel zárt a Korda Racing

Veszprémben is futamgyőzelemmel zárt a Korda Racing

MEGOSZTÁS

Újabb futamgyőzelemmel gyarapította idei sikereit a Korda Racing az idei Veszprém Rallyn, Hevesi István és Józsa Péter óriási csatában szerezte meg szezonbeli második futamgyőzelmét az ORC-ben.

Felemás érzésekkel zárta az idei Veszprém Rallyt a Korda Racing, mert bár a csapat nagyobbik fele korai búcsúra kényszerült, Hevesi István jóvoltából az ORC értékelésben Székesfehérvár után Veszprémben is megszerezte a futamgyőzelmet. Rajta kívül két páros látta meg a célt.

A hét év után a magyar bajnokságba visszatérő Várkony Szabolcs és Makai Gergely az ORB értékelés abszolút tizedik helyén érkezett célba. A Hevesihez hasonlóan szintén egy Mitsubishivel és szintén az ORB-ben volt érdekelt Órai Balázs és Vrezgó Balázs. Ők egy elhúzódó szerelés miatt egyórás büntetést kaptak, azonban ezzel együtt is vállalták a folytatást és végül az ORC 10. helyén érkeztek célba.

„Hatalmas gratula Hevesi Pistiéknek, fantasztikus győzelmet aratta a szezon legnehezebb versenyén!” – mondta Korda Erik a magyar bajnoki szezon egyetlen murvás versenyének céljában. ”Pisti ezúttal is elképesztő tempót diktált és bár volt egy-két kalandjuk, a hajrában őrült csatát vívtak Matics Misivel, amit jól tükröz, hogy a Power Stage-en egyedül Turán Frici autózott jobb időt náluk a teljes mezőnyben, kettejük között pedig mindössze 4 tized volt a különbség Pisti javára, így ha egyetlen másodperc előnnyel is, de sikerült megszerezni a győzelmet. Ezen a verseny félig-meddig visszatért hozzánk a régi R5-ös Skodánk, amely felett immár Fischer Daniék diszponálnak. Veszprémben Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely vett birtokba a tavalyi futamgyőztes autót, amely idén is jól állta a sarat, a srácok is gyorsról-gyorsa lépkedtek előre az összetettben és végül az egyik pontszerző helyet is el tudták csípni.”

A bajnoki éllovas Vincze Ferenc és Bacigál Igor sorsát egy defekt pecsételte meg, míg a többiek, Kerék Balázs és Őry Tamás egy apró baleset során kiütötte a futóművet a Citroen DS3 alól, míg Régi Péter és Borsfai Dávid, valamint Vizelli Károly és Nagy Péter műszaki hiba miatt adta fel a ralit. „ A Veszprém Rally idén sem hazudtolta meg magát, nagyon kemény verseny volt, amit a saját bőrünkön tapasztaltunk. Természetesen csalódottak vagyunk amiatt, hogy megszakadt közös győzelmi sorozatunk Vincze Ferenccel, de egy defekt megpecsételte a sorsunk. A srácoknak nehéz döntését kellett hozniuk, mert mehettek volna tovább, de mivel elszállt minden esélyük hogy az első 10-ben végezzenek ezért a kiállás mellett döntöttek. Ezzel nekünk is megvan a mínuszos versenyünk, szerencsére a három futamgyőzelmünknek köszönhetően megőriztük első helyünket a ponttáblázat élén és az előnyünk sem csökkent le nagyon. Borzasztóan sajnálom, hogy a többieknek ezúttal nem sikerült célba érkezni, de bízom benne, hogy augusztus végén, az Ózd-Salgó Rallyn ismét mindenkit a célban köszönthetek.”

Az ORB állása a Veszprém Rally után:

  1. Vincze/Bacigál, Korda Racing 111 pont
  2. Balogh/Holczer, 78 pont
  3. Turán/Bagaméri, 74 pont
  4. Velenczei/Zsíros, 62 pont
  5. Hadik/Kertész, 58 pont

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., Travel4You Kft., Lánchíd 19 Hotel, Verbis Kft., Blaora Kft., Corax-Bioner Kft., Stefani Kft., Rábakert Kft., Start Complex Service Kft., Industial Electro Service Kft., FEOL Kft., Raorg Translog Kft., MNR Kft., Autó-Szoft Kft., BIO-EU Kft., Sztráda 92 Kft., Al Oliva Kft., Prémium Szerszámker Kft., ZN-Tech Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Iramko Trade Kft., BWS Belsőtér Belsőépítészeti Kft., VPT-Group Kft, Schwarzmüller, Úsovsko Kft., Busz-Plusz Kft., Kuhn Rakodástechnikai Kft., VIWA, Szerszámbróker Kft., Staplecare Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., PP Média Kft., Young BTS Kft, Music Engine Kft, Szakálfém Kft, Kuhn Földmunkagép Kft, Agria-Telecom Kft, Qtimax Hungary Kft, HSI-Mátra Kft, Bartron’07 Kft, Penzz-Impex Kft, Alexovics Kft, Stefani Hungária Kft, Auto-Szoft Kft, J-Trend Kft, HCZ Autó BT

  1. július 8.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ