Velenczei Ádámék jó érzésekkel várják az idei első versenyüket

Velenczei Ádámék jó érzésekkel várják az idei első versenyüket

MEGOSZTÁS

2020.06.12. – Pécs, Kisvaszar
SophiaNET Kisvaszar Rally a DIGISTAR Kupáért

Velenczei Ádámék jó érzésekkel várják az idei első versenyüket

Hosszú kényszerszünet után végre versenyautóba ülhetett a Gulf Racing Hungary újdonsült csapata. A Velenczei Ádám – Szőke Tamás páros hatvan kilométeres teszten tudta kipróbálni új versenyautóját, a Skoda Fabia R5 Evo-t, amivel a hétvégén, a szezon első hazai rallyfutamán, a Kisvaszar Rallyn éles körülmények között is tesztelhetnek. A magyar élmezőny legjava, összesen 13 R5-ös autó indul a futamon és ennek megfelelően egy jó szintfelmérő lesz. Kiderül, hogy milyen hamar sikerül újra felvenni a tempót…

Velenczei Ádám autót, navigátort és csapatot váltott az idei szezon előtt. Tavaly pontegyenlőséggel a harmadik helyen zárta a szezont a szécsényi versenyző és már nagyon várta, hogy a vírusveszély enyhülése után végre beülhessen új versenyautójába, a Skoda Fabia R5 Evo-ba, amit a ToppCars csapata biztosít a számára és együtt tesztelhessen újdonsült társával, Szőke Tamással, aki kétszeres abszolút magyar bajnok navigátor.

Csütörtökön a Bakonya – Hetvehely között rendezett teszten hatvan kilométert tudtak autózni a többszörös szlovák és lengyel bajnok Grzegorz Grzyb társaságában. Nagyon jók az érzéseink!” – nyilatkozta a teszt után Ádám. „Jól éreztem magam első pillanattól kezdve a kocsiban. Kaptunk egy nagyon jó alapbeállítást a ToppCars csapatától. Pár apróságot kellett csak állítanunk rajta, hozzám igazítottuk az autót. Száraz körülmények között teszteltünk, de vasárnapra, a versenyre esőt is mondanak. Biztos vagyok benne, hogy arra is lesz megfelelő beállításunk.”

created by dji camera

Nem csak az autó volt új, de új gumikat is tesztelhettek. „Továbbra is PIRELLI gumikkal versenyzünk. Kipróbálhattuk a legújabb fejlesztésű közepes gumikat. Azzal mentük a legjobb időt. Izgalmas volt, hogy nagyon hamar elérte a megfelelő tapadást, szinte be sem kellett melegíteni. Ha nem esik, akkor a versenyen is ezzel fogunk menni.”

A verseny az első idén, ami a járvány után megrendezésre kerülhet. Nem a bajnokság része, de jelzi az erejét, hogy szinte a teljes magyar élmezőny jelezte részvételét. „A kisvaszari pálya ismerős, tetszik nekem!” – mondta a hétvégi megmérettetés előtt a pilóta. „Még úgy is kedvelem, hogy 2018-ban sikerült eltalálnom itt egy fát és az első helyről estünk ki, de úgy gondolom, hogy ez már nincs bennem semennyire sem. Talán azt a kanyart kicsit megtisztelem, de szeretnénk nyomni neki! Nagyon sok R5-ös autó van a nevezési listán, mondhatni, hogy itt van mindenki, aki a magyar bajnokságban indul. Jó kis felmérő lesz így a szezon első futama előtt. Meglátjuk, hogy a hosszú kényszerszünet után ki tudott a legjobban felkészülni, ki tudja a leghamarabb felvenni a tempót.”

created by dji camera

A Kisvaszar Rally programja szerint a szombati gépátvétel és a pályabejárás után vasárnap hatszor kell teljesíteni az Alsómocsolád – Kisvaszar közötti szűk, tempós, dobálós, 7.6km hosszúságú útszakaszt, háromszor az egyik, háromszor a másik irányban.

Reggel 7:30-kor kezdődik és este 6 után fejeződik be a futam, melynek eredményeit, a versenyzők nyilatkozatait a rallylive.hu weboldalon lehet nyomon követni, míg a rallyeradio.com oldalon élő stream adásban is látható lesz majd az esemény.

A csapat partnerei:
Betonútépítő, SIVA Group, Euroaszfalt Kft., Gulf Lubricants Hungary, Közmű Alagút, STRAVIA, Forvett, Confidenza, Tiszta Víz Üzletház, LEAD DESIGN, Szirt BAU Kft., EFTECH, Ka-Ba Kft., Honor Trans-Sped kft., Pápai Beton Kft. FLOW FUEL, Schönherz Informatikai Stúdió, Láng, BM Komp, Wimmer Trans, Hardy Working Tools, Dr. Rettig Richárd, FERRO-PRESS Kft., Signal Print Kft., GPR & Partners Kft., Consult Team Kft.

Kiadja: Dudás Endre, a Gulf Racing Hungary sajtófelelőse

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ