Végre beérett Somogyiék munkájának a gyümölcse…

Végre beérett Somogyiék munkájának a gyümölcse…

MEGOSZTÁS

Idén igazán küzdelmes volt Somogyi Zoli és Bárdos Peti versenyzése, hiszen csak két futamon értek célba. Ezért a Nyíregyháza-Zemplén Rali kicsit kárpótolta a srácokat egy második hellyel.

Végre teljesültek az álmaitok, sikerült célba érni.

– Igen, nagyon örültünk, hogy így az év végére a kitartásunk mégis beérett. A fónyi szakasz volt a kedvencünk, ilyen igazi dobálós, kalandos, ralis, ahol lehetett nyomni neki. Az erdőbényei gyors pedig pont ellenkező érzéseket váltott ki belőlem, mert nem a BMW-nek való, legalábbis mi így gondoljuk és ezt tapasztaltuk. Ezért itt az időnk kicsit rosszabb lett, de mindenképpen a célba érés volt az elsődleges feladatunk. Végig a harmadik helyen sikerült autóznunk, és sajnos kiestek előlünk a futam végére, így az ORC 2WD+ kategória második helyén zártuk a zempléni futamot.

Az autóval miden oké volt?

– Hibátlanul működött a kocsi, egyetlenegy anya lazult le, de azt a szervizben megoldottuk. A beállítás is klassz, bár én úgy érzem még kicsit keményítünk majd rajta, de ezekre a pályákra tökéletes volt. A gumiválasztásunk is tök jól sikerült, és nagy kő esett le a szívünkről, hogy az autó végre hibamentesen beért. Nem egy önfeledt és laza versenyhétvége van egyébként mögöttünk, mert annyira feszített volt a tempó az elejétől a végéig. Mindig adódott valami feladat, nem nagyon szusszantunk közben. Kicsit lazábbnak gondoltuk, de meg kellett küzdeni minden másodpercért.

Idén vannak még tervek, vagy már 2022 van a porondon?

– A Mikuláson szerettünk volna indulni, de az időpont nem jó, ezért, ha lesz Szilveszter Rali, akkor talán ott megyünk. De ez már ilyen évzáró, mókázós, nézőknek autózós versenyzés lenne, ahol kicsit kieresztenénk a fáradt gőzt. Húzós év van mögöttünk, hiszen csupán kétszer értünk célba, ezért most örülünk, de jó lett volna, ha az egész évünk ilyen kerek. Jövőre nem tervezünk Magyarországon indulni, jó lenne kipróbálni magunkat külföldi futamokon. Annyi jót lehet hallani, semmi veszíteni valónk nincs, ha személyesen tapasztaljuk meg, milyen más országokban harcba szállni.

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft.; Copy n’ More; Strapa Pack Kft; Király Szerszám Kft.; Pet Pack Kft.; Golf Kft.; Keve-Land Kft.; Fodor&Fodor Bau Kft.; Getz András E.V.; Perfekt Beton Kft.; Metró Beton Kft.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Verebélyi Péter

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ