Vége az Ecclestone-uralomnak

Vége az Ecclestone-uralomnak

MEGOSZTÁS

Brit sajtóértesülések szerint rövidesen távozhat a brit milliárdos az F1 éléről

Vége az Ecclestone-uralomnak

Nagyon úgy tűnik, hogy mire elkezdődik az idei Formula 1-es világbajnokság, már nem Bernie Ecclestone-nak hívják a sportág első emberét. Brit sajtóértesülések szerint az új tulajdonos, a Liberty Media akár már a jövő héten elköszönhet a 86 éves brit milliárdostól.

B.M. L. (forrás: Sky News)

Most már a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is rábólintott a Formula 1 tulajdonosváltására, így sokak szerint Bernie Ecclestone napjai is meg vannak számlálva a sportág élén. A többségi tulajdonjogot szerzett Liberty Media hamarosan döntést fog hozni, ki veszi át az F1 vezetését. Ez csak azért érdekes, mert korábban az új tulajdonos képviselői arról beszéltek, hogy a gördülékeny hatalomátvétel miatt Ecclestone még három évig a helyén marad, ám a Sky News információi szerint már a jövő héten eldől a 86 éves üzletember sorsa. És nem a maradásával, így lassan kijelenthető, hogy vége az Ecclestone-érának…

A Formula One Group elnöki székében már a Liberty embere, Chase Carey ül, és a cég eltökélt szándéka, hogy új fejezetet nyit minél előbb a Formula 1 történetében. Ecclestone helyét például az ESPN korábbi vezetője, Sean Bratches venné át, míg a sportágba visszatérő Ross Brawn lesz a szakmai vezető.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ