Vártuk, hogy azt mondják… mindenki jól van

Vártuk, hogy azt mondják… mindenki jól van

MEGOSZTÁS

Nehéz versenynek gondolta Kurtos Robi és Fridrik Gergő a miskolci futamot, de ennyire mégsem. Van… amikor még kevesebbet tud mondani az ember, mint bármikor máskor…és ez pont az a helyzet, mert az egész csapatot mélyen megérintették a történtek.

Nálatok is kiadó volt a navigátor ülés?
– Igen, a prológon a mi kocsinkban is kiadtuk a navigátori helyet, hogy segítsünk ezzel. Ugyan ez csak egy kicsi autózás volt, mégis jól érezte magát a fiatalember a jobbegyben, ami nekünk mindig öröm. Ezt követően pedig már csak egy szakaszt tudtunk teljesíteni, ahol a Mitsubishi nem úgy ment, ahogy szerettem volna. Valamiért ismét olyan erőtlennek tűnt, de az okát még keressük. Hiszen Salgón jobban hajtott, érzésre legalábbis úgy gondoljuk. Kutatjuk mi a hiba.

Bárcsak annyi lett volna, hogy lomha a kocsitok…
– Igen, így utólag azt mondjuk bárcsak az lett volna legfőbb gond a versenyen. De sajnos annál nagyobb szomorúságunk is van, mint hogy nem megy a kocsi rendesen. Amikor megkapta a hírt a mezőny, hogy baleset történt, áll a verseny, gondoltuk ez máskor is előfordul, de ez most más volt. Vártuk, hogy azt mondják… mindenki jól van, minden oké…de nem így történt. Sajnos egy számomra tiszteletreméltó és a versenyzést ízig-vérig szerető ember, életét vesztette. Még most sem tudom felfogni, hogy egy kiváló ember, sporttárs…elment…Nyugodj békében Zsolt! Őszinte részvétünk a családnak, barátoknak, ismerősöknek és a csapatának.

Robi…ha jól tudom, téged mélyen meghatottak a történtek.
– Igen, így van. Egy nagyon jó embert veszítettünk el Zsolt személyében. Mi autóversenyzők hálásak lehetünk mindazért, amit az autósportért tett és visszaadott mindenki felé, aki igényelte a segítségét, vagy akár a tanácsait. Olyan személyiség volt, aki tisztelte a tehetségeket, minket is anno rengeteg saját tapasztalattal ellátott, ami igazán megtisztelő volt 2013 környékén, mikor felléphettünk Rally1-be. Elismerte mások rátermettségét is, és ha kellett szívesen terelgette a versenyzők útjait, hogy fejlődhessenek. Készséges volt, és alázattal állt a ralihoz, valamint nagyon sok pilóta mellett ült a jobbegyben. Nehéz erről többet mondani, ott pedig nagyon nagy kő esett le a szívünkről, hogy lefújták a versenyt, hiszen nem tudtunk volna oda állni a következő szakaszhoz, úgy…mint máskor.

Reklámpartnereink:

East Motorsport Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; New Foam System Hungary Kft.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Asap Hungária Kft.; A-G TRANS Kft.; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Peremicki István

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ