Latvala: Valahogy hiányzott belőlem az a harci szellem …

Latvala: Valahogy hiányzott belőlem az a harci szellem …

MEGOSZTÁS
Jari-Matti Latvala - #2 VW Polo R WRC - Volkswagen Motorsport - Fotó: fia.com
Jari-Matti Latvala – #2 VW Polo R WRC – Volkswagen Motorsport – Fotó: fia.com

Jari-Matti Latvala szerint hiányzott belőle a harci szellem, amit egy hiba okozott. Ennek köszönhetően nem sikerült zsinórban harmadik győzelme hazai futamán a Neste Finn Rallyn.

Latvala péntek délelőtti defektje – SS4 -, majd a csapattárs, világbajnok Sebastien Ogier árokjárása – SS10 – messze sodorta a győzelem lehetőségétől.

Latvala: Összességében persze csalódott vagyok. Az elmúlt két évben sikerült megnyernem a futamot , de ebben az évben nem sikerült. Valahogy hiányzott  belőlem az a harci szellem  ami megvolt az elmúlt két évben.

Pénteken délelőtt elkövettem egy hibát és elvesztettem 15 másodpercet. Próbálkoztam és próbálkoztam, de azt hiszem pénteken délután Sébastien balesete után a dolgok megváltoztak. Ez egy másik helyzetet szült a számomra, ugyanis nagyon nehezen ment a vezetés túl óvatossá váltam a biztonság kedvéért.

A Citroen nem regisztrálta magát a gyártói bajnokságba, amikor én a második helyet megszereztem, onnantól a csapatnak szüksége volt az első helyért járó gyártói pontokra is. Továbbá a pilóták pontversenyében kiszámoltam, hogy Ogier többet nem hibázhat. Miután ez járt a fejemben folyamatosan szombaton és vasárnap túl sokat foglalkoztam a biztonsággal. Szombat reggel az első ouninpohjai szakasz után rájöttünk, hogy nincs esélyünk Kris-szel szemben. Ezen a hétvégén ettől többet nem tudtunk volna elérni vele szemben. Ő és Paul nagyszerűen versenyeztek, tényleg, de tényleg megérdemelték.

Forrás: wrc.com

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ