Vakon leszünk a Mecsekben

Vakon leszünk a Mecsekben

MEGOSZTÁS

Izgalmas verseny áll Novák Balázs és Fodor Gábor előtt, tudniillik még sosem mentek eddig a Mecsek Ralin. Nagy csatákban… és jó eredményben bíznak.

 

Kihevertétek a múltkori futamot?

– Muszáj volt. Legutóbb ugye az Ózd-Eger Ralin mentünk, ahol több sebből vérzett a történet. A fékünk elment a második gyorson, és sajnos elcsaptunk egy embert, akinek hálistennek semmi komolyabb baja nem esett végül. Elég rossz élmény volt visszaülni a történtek után a kocsiba, ráadásként az eső is elkezdett esni, a BMW is szarakodott, szóval nem egy leányálom futam volt. De ennek ellenére valahogy mégis beküzdöttük magunkat a célba, aminek azért örültünk.

 

Az már a múlt, de most útra készen a BMW?

– Úgy tudom, igen. Azért Ózdon eléggé szétment a verda, műszaki problémák tömkelege jött velünk szembe, mint motor, futómű… és minden egyéb bajunk adódott. Esőbe mentünk slickkel, szárazon mentünk esőgumival, tehát feladták a leckét. Ennek következménye, hogy a Salgón mégsem tudtunk indulni, mert nem lett kész a versenyautó…de majd most a Mecsekben kipróbáljuk, ugyanis újra frankón egyben van, mondhatni indulásra készen.

 

A pályákkal milyen kapcsolatban álltok?

– Elég jó kilátásaink vannak a hétvégére, hiszen aszfalton megyünk, lesz vagy negyven fok…és soha az életben nem mentem még a komplett Mecsek Ralin. Árpádtetőn jártam régebben valami sprinten, de a gyorsasági ezen része sem maradt meg a fejemben. A másik kettőn meg egyébként sem versenyeztem, szóval így maradjunk annyiban, hogy mind tök ismeretlen, és innen szép nyerni. Jaaa… és hogy fokozzuk az élményt, még Gábor, a navigátorom sem járt arra, úgyhogy nagy buli lesz szerintem.

 

Lássuk akkor a hétvégi kalkulációt.

– Kénytelenek vagyunk minél hamar lemenni, hogy megismerkedjünk a pályákkal, szükségünk lesz egy oltári jó itinerre, ha valahol az elejébe be szeretnénk furakodni. Mert be szeretnénk, azért megyünk. A pályabejárás után, megmutatjuk magunkat a rajtceremónián, aztán indulunk is az első gyorsra még aznap este. Így egy gyorsot megúszunk 40 fokban, a maradékot meg majd 60-ban, hogy égjen a zsírunk a kocsiban – mondja Balázs nevetve. Nagyon nem bírom a meleget, szóval mindent összevetve azt gondolom a terveink nagyon szépek, de az oda vezető út nem lesz piskóta. Mi beleadunk mindent, aztán meglátjuk mire lesz elég.

 

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft.; Copy n’ More; Strapa Pack Kft; Király Szerszám Kft.; Pet Pack Kft.; Golf Kft.; Keve-Land Kft.; Fodor&Fodor Bau Kft.; Getz András E.V.

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ