Újra támad az Opel Gaál csapata – Székesfehérvár Rali előzetes

Újra támad az Opel Gaál csapata – Székesfehérvár Rali előzetes

MEGOSZTÁS

2016002Miskolc (Medium)

Gaál Ádám–Kalapács Kornél, Opel Ascona B 2000

  1. július 29.

 

Újra támad az Opel Gaál csapata – Székesfehérvár Rali előzetes

 

Három hónap szünet után folytatódik az Országos Historic Ralibajnokság a Székesfehérvár Ralin. Gaál Ádám és Kalapács Kornél az 1977 és 1981 között homologizált autók 3. korcsoportjában, más nevén a D csoportban két második hellyel és a dupla szorzós Miskolc Rali megnyerésével a bajnokság élén várja a negyedik futamot, illetve az abszolút értékelésben is a pontverseny első helyén állnak.

 

A hosszúra nyúlt szünetben azonban nem tétlenkedett a gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapata, hiszen az Ascona B 2000-et kétszer is tesztelték az Euroringen, amelyet követően elegendő volt az autót lemosni és átnézni. A téli felkészítés ugyanis olyan alapos volt, hogy eddig egyetlen hibája sem jelentkezett a csapat szeme fényeként kezelt autón.

 

Gaál Ádám: – Nagyon hosszú volt ez a három hónap és már hiányzott a versenyzés. A Miskolc Rali után azonnal lefoglaltam az Euroringet két alkalomra is, hogy egy hónapnál több idő ne teljen el úgy, hogy nem ülünk autóban. Itthon is próbáltunk vele menni, csak hogy ne jöjjünk ki a rutinból.

 

– A tesztek alatt is nagyon jól működött az Ascona, nem tudok elég hálás lenni, hogy apuék ilyen jó autót építettek nekünk.

 

– Fehérváron nagyon jó mezőny lesz. Újra indul Wirtmann Feri, aki mindig komoly mérce a bajnokságban. Az idén már nagyon jókat vívtunk Balogh Sanyi Fiatjával és Rónay Laci Alfájával. Most is szoros versenyre számítok hármunk között, ami mindig nagyon motiváló.

 

– Természetesen most is azért állunk rajthoz, hogy egy jót versenyezzünk, de az is fontos, hogy vigyázzunk az autóra, hogy célba érjünk és hogy gyarapítsuk a tapasztalatainkat. Szeretném, ha vasárnap este mi is és az egész csapat is úgy indulna haza, hogy jól éreztük magunkat.

 

Gaál József csapatvezető: – A Miskolc Rali és a tesztek után is átnéztük az autót, de a mosáson kívül nem kellett hozzányúlni semmihez. Fehérvárra annyi újításunk lesz, hogy a Michelin mellé Hankook gumikat is vettünk, szeretnénk ezeket kipróbálni.

 

– A fiúktól most is azt kértem, hogy a legjobb tudásuk alapján menjenek végig a versenyen. Mi a saját szórakozásunk miatt indulunk, nekem és a műhelyben a srácoknak az okoz örömet, ha látjuk, tökéletesen működik az autó, amit felkészítettünk, Ádáméknak pedig ha gyarapíthatják a gyorsasági kilométereket.

 

– Biztos vagyok benne, hogy ha célba érünk az eredmény is jó lesz.

 

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ