Újra hazai közönség előtt

Újra hazai közönség előtt

MEGOSZTÁS

Két külföldi futam után újra itthon, az 53. Mecsek Rallye-n hazai közönség előtt versenyeznek az LPWMSport versenyzői.

A csapatot ezúttal is megszokott négyes képviseli, a Lovász Pál – Kürti Tamás egység egy Skoda Fabia R5-tel, a Bacsa Tamás – Hanyik Gergely duó Mitsubishi Lancer EVO IX-cel, a Peugeot 208 Kupában a Riskó Dániel – Bíró Péter páros és a Kupán kívül a 2WD-ben érdekelt Tábori Ákos – Nagy Brigitta duó.

Lovász Pál a Mahle Rally Nova Goricán Skodával indult és erre a versenyre is ezt az autót választotta. Szlovéniában bevált számukra az kocsi és hazai közönség előtt is ezzel szeretnének versenyezni. Kíváncsian várják, hova lesznek jók pécsi pályákon.

„A Mahle Rally Nova Goricán nagyon jól éreztem magam ebben az autóban, így ismét ezzel rajtolunk el. Tavaly felemás versenyünk volt Pécsen, az elején picit bealudtunk és végül a 10. helyet szereztük meg. Bevallom őszintén, most a tavalyinál jobban állunk a felkészüléssel is, nagy hangsúlyt fektetünk a pályabejárásra és szeretnénk a top 10-ben autózni” – kezdte a beszélgetést Lovász Pál, majd hozzátette. „Kedden tudtunk menni az autóval és ráhangolódtunk a versenyre. Nagyon szép a pécsi ősz, szeretünk itt versenyezni, remek hangulatú verseny.”

A Bacsa Tamás – Hanyik Gergely duó megszakította a sor mintáját és Ózdon második helyen értek célba. Az év végi értékelésben szeretnének a legjobbak között végezni, így fontos számukra a jó eredmény elérése.

„Szeretnénk egy jó tempót diktálni a Mecsek Rallye-n, ahol még nincs nagy tapasztalatom. Bele kell találni a gumikba és nyomni a gázt, hogy a lehető legjobb eredménnyel térjünk haza. Higgadtak vagyunk, így ez egy dobogós helyezést is jelenthet” – tette hozzá Bacsa Tamás.

A Riskó Dániel – Bíró Péter páros Ózdon egy hiba miatt nem látta meg a célt. A Mecsek Rallye az egyik kedvenc versenye, tavaly jó eredményt ért el itt, hasonlóval pedig biztosan elégedett lenne.

„Szeretnénk Pécsen vigyázni az autóra, de egyben egy jó eredményt elérni vele. Nagyon szeretem ezeket a pályákat. Jelenleg a pályabejárással foglalatoskodunk, és nagyon várjuk a rajtot” – folytatta Riskó Dániel.

A Tábori Ákos – Nagy Brigitta duó a 2WD Kupában érdekelt Pécsen, mert ők nem indulnak a Peugeot Kupában. Ákos legutóbb Szlovéniában a Mahle Rally Nova Goricán indult, jól kezdett, ám a technika ördöge gyorsan elérte és ki kellett állniuk. Tavaly Pécsen még Mitsubishivel ment és nem volt egy túl sikeres versenye, idén jobbat szeretne.

„Változatos évünk van, de csak előre nézünk. A csapattól egy felújított versenyautót kapunk és úgy gondolom, hogy minden rendben lesz. Nagyon készülünk a versenyre, imádok itt versenyezni és szeretnék ott lenni a célban” – zárta a beszélgetést Tábori Ákos.

Az 53. Mecsek Rallye a választások miatt csütörtökön kezdődik és szombaton ér véget.

Az LPWMSport Partnerei: CREDOBUS, Lisztes Trans Kft., KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Millers Oils, Expert Lajta Kft., Hankook Racing Tyres, Diesel DR, Total, Bus Center Kft., Hungarofék Kft., REDO Water Systems Kft., Kaláka Pincészet, B EURO CAR Kft.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ