Újabb két éves szerződést írt alá a Yamahával Valentino Rossi #46

Újabb két éves szerződést írt alá a Yamahával Valentino Rossi #46

MEGOSZTÁS

A Yamaha Motor Co . Ltd. örömmel jelentette be a kilencszeres világbajnok, élő MotoGP legenda Valentino Rossi-val . Rossi holnap lesz 39. éves és 13. szezonját kezdi a Yamaha-val a szintén holnap elkezdődő Qatar Grand Prix futamán.

A Doctor és az YZR-M1 ez idáig négy MotoGP világbajnoki címet értek el. Rossi a Yamaha legsikeresebb versenyzőjeként 56 futamgyőzelmet , 43 második helyet és 35 harmadik helyet ért el 206 verseny alatt.

Valentino Rossi:

Amikor 2016. márciusában aláírtam a szerződésem  a Yamahával, azon tűnődtem, hogy ez lesz az utolsó szerződésem MotoGP versenyzőként. Abban az időszakban úgy, döntöttem, hogy a következő két év alatt eldöntöm, hogy hogyan tovább. Úgy döntöttem, hogy folytatni akarom, mert MotoGP versenyzőként, az M1-es motoron érzem magam a legjobban.

Továbbra is együtt dolgozhatom a csapatommal! Silvanoval, Matteoval, a szerelőimmel, valamint az összes japán mérnökkel Tsuji sannal és Tsuya-sannal.

Szeretném megköszönni a Yamahánál Lin Jarvisnak és Maio Maregallitnak, akik bíznak bennem. Óriási kihívás előtt állok, hiszen negyven éves koromig versenyképesnek kell maradnom. Tudom, hogy nehéz lesz, hiszen sok erőfeszítést , edzés vár rám, de készen állok. Nagyon motivált vagyok, ezért két újabb szezonra írtam alá.

Fotók: ©2018 Yamaha Motor Racing Srl

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ