Újabb bajnoki címért száll harcba a Korda Racing

Újabb bajnoki címért száll harcba a Korda Racing

MEGOSZTÁS

Egy héten belül második bajnoki címét gyűjtheti be a Korda Racing R5-ös Skoda Fabiája, Klausz Kristóf és Csányi Botond a Mitropa Kupa sorozat év végi első helyét szeretné megszerezni a németországi ADAC 3-Stadte Rallyn.

Nem volt sok ideje megünnepelni a Mecsek Rallyn megszerzett abszolút magyar bajnoki címet a Korda Racingnek, hiszen ezen a héten újabb fontos fellépés vár a csapat tagjaira. A Korda Racing R5-ös Skoda Fabiájával, a Ritmus ASE színeiben versenyző, Klausz Kristóf és Csányi Botond a Mitropa Kupában készül sorsdöntő fellépésére. A fiatal pilóta remekül rajtolt az idei sorozatban, hiszen az első két állomáson magabiztos futamgyőzelmet aratott, majd egy nagyobb szünetet követően, a Baranya Kupán, nem csak Mitropa értékelésben végzett az élen, de pályafutása első abszolút futamgyőzelmét is megünnepelte. Ezt egy harmadik hely követte Szlovéniában és egy negyedik Olaszországban, minek köszönhetően elsőszámú esélyesként várhatja a szezonzáró futam rajtját.

Az ADAC 3-Stade Rally, avagy Három Város Rally korábban komoly magyar vonatkozással is rendelkezett, hiszen München, Bécs és Budapest látta vendégül a versenyzőket. A modern érában már csak Németországon belül zajlik a verseny, de gyakran felbukkannak magyar versenyzők is a mezőnyben. Így volt ez 2017-ben is, amikor a Korda Racing Fabiájával Hideg Krisztián itt szerezte meg a Mitropa Kupa bajnoki címét, a csapat pedig arra készül, hogy idén is megismételje ezt a sikert.

“Volt egy kis ünneplés Pécsen, de hétfőtől már mindannyian csak a 3-Stadte Rallyra készülünk!” – mondta Korda Erik. “A Mecsek Rallyn megszerzett Magyar Bajnoki cím után szeretnénk, ha Kristóf és Boti is felérne a csúcsra R5-ös Skoda Fabiánkkal, ezért hétfőn és kedden felkészítettük az autót, szerda reggel pedig útnak indultunk Németországba. Nagyon komoly kis verseny vár ránk, hiszen a teljes német bajnoki élmezőny ott lesz a rajtnál, mert nemcsak a Mitropa Kupa, de a német bajnoki cím sorsa is ezen a verseny dől el. Természetesen mi csak a saját feladatunkra koncentrálunk, igazából a Mitropa értékelésben sem kell az élen végeznünk, ezért ahogyan a Mecseken úgy itt is a biztonságra helyezzük a hangsúlyt.”

A verseny érdemi része csütörtök este, a shakedown-nal veszi kezdetét, a pénteki első versenynapon négy, majd szombaton újabb hat gyorsasági szakasz után hirdetnek végeredményt.  

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing
 

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., Lánchíd 19 Hotel, Verbis Kft., Blaora Kft., Corax-Bioner Kft., FEOL Kft., FKZ-Tools Kft, Raorg Translog Kft., BIO-EU Kft., Sztráda 92 Kft., Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Iramko Trade Kft., BWS Belsőtér Belsőépítészeti Kft., VPT-Group Kft, Schwarzmüller, Úsovsko Kft., Busz-Plusz Kft., Kuhn Rakodástechnikai Kft., VIWA, Szerszámbróker Kft., Staplecare Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., Szakálfém Kft, Kuhn Földmunkagép Kft, Agria-Telecom Kft, HSI-Mátra Kft, Bartron’07 Kft, Penzz-Impex Kft, J-Trend Kft, HCZ Autó BT, Revo-Tec Kft, Renesis Kft, Ivanics Csoport, THEISS Kft

2019. október 17.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ