Új év, új csapat, új színek Ott Tänak és Martin Järveoja számára

Új év, új csapat, új színek Ott Tänak és Martin Järveoja számára

MEGOSZTÁS
FIA World Rally Championship
Test Rallye Monte Carlo 2020 – Sisteron
Ott Tanak
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Új év, új csapat és új színek Ott Tänak és Martin Järveoja számára

  • A FIA WRC regnáló világbajnoka Ott Tänak csatlakozott a gyártói világbajnok csapathoz a Hyundai Motorsporthoz a 2020-as teljes szezonra
  • Tänak és navigátora Martin Järveoja december elején meglátogatta a Hyundai Motorsport alzenaui gyárát, mielőtt elsőalkalommal tesztelte volna a Hyundai i20 Coupe WRC t
  • Az észt páros a Rallye Monte-Carlo futamán fog bemutatkozni új csapatában, amelyet ebben a hónapban rendeznek meg január 23-26. között

Alzanau, Németország

2020. január 2. – A Hyundai Motorsport arra készül 2020-as FIA WRC szezonban, hogy megvédje gyártói bajnoki címét. Új felállásban vág neki a bajnoki küzdelemnek a dél-koreai márka, ugyanis a regnáló világbajnok Ott Tanak csatlakozott a csapathoz.

Tänak navigátorával Martin Järveoja-val a múlt hónapan (december 5-én) első alkalommal tesztelte a Hyundai i20 Coupe WRC-t dél-franciaországi Sisteron régiójában. A pilótapáros meglátogatta a Hyundai Motorsport alzenaui központját, ahol üléspróbán vettek részt, illetve ismerkedtek új csapatukkal.

Az észt pilóta csatlakozik Thierry Neuville-hez, akivel teljes szezont futnak majd a FIA WRC-ben, míg Dani Sordo és Sébastien Loeb a csapat harmadik autóján osztoznak majd. Ez a felállás egy izgalmas szezont vetít előre 2020-ra, amely három hét múlva a 88° Rallye Monte-Carlo futamával rajtol majd el.

Kérdezz – felelek Ott Tänak-kal

Mi volt az első benyomásod a Hyundai Motorsporttal kapcsolatban, mióta aláírtad a szerződésedet?

Az a véleményem, hogy ez egy rendkívül szenvedélyes és profi csapat. Ismerős ez a becsvágy és a törekvés a siker iránt. Nagy örömmel várom, hogy a Rallye Monte–Carlo futamával elkezdődjön a szezonunk.

Meglátogattátok az alzenaui központot üléspróba céllal – volt-e esélyetek arra, hogy mindenkivel találkozzatok?

Az elmúlt hónap rövid ideje alatt azonnal fejestugrottunk a munkába, alaposan lefoglaltuk magunkat. Mindenki maximális támogat minket. Még számos csapattaggal kell megismerkednünk, de ez, egy új kapcsolat elején normális.

Milyen volt az első teszt a Hyundai i20 Coupe-val?

Pozitív meglepetés volt a számomra az első találkozás az autóval. Minden autónak megvan a saját karaktere, de a Hyundai i20 Coupe WRC  egy nagyon erős, sokoldalú csomaggal rendelkezik. Még lesz néhány tesztnapunk a Monte előtt és készen fogunk állni az első kihívásra.

Milyen gondolatiság mentén zajlik a csapatváltásod?

Sosem könnyű csapatot váltani, mivel nagyon sok feladattal jár. Előszür is meg kell ismerni az új embereket, majd természetesen be kell lakni az autót, miközben alkalmazkodni kell különböző felületekhez. Igyekszünk a lehető legszorosabban együtt működni a csapattal, hogy a lehető legjobb formában kezdjük el a Montét.

Mik a rövid és hosszútávú terveid?

Nem régen nyertük meg az első WRC címünket, de ez egy új szezon, újrakezdünk mindent egy üres papírlapként. Igyekszem minden tapasztalatomat átadni a csapatnak és kemény munkával elkövetünk majd mindent, hogy megvédjük a mi és a csapat címeinket. A Monte-Carlo Rallye mindig is egy következetes rajtot jelent a számomra, annak érdekében, hogy a szezon jó érzéssel induljon. A szezonban mindig lehetséges. Mögöttem erős csapat van, tehát keményen fogunk küzdeni.

FIA World Rally Championship
Test Rallye Monte Carlo 2020 – Sisteron
Ott Tanak
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

********

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ