Ugrás a Finn Rally akcióinak a közepébe – M-Sport Ford World Rally...

Ugrás a Finn Rally akcióinak a közepébe – M-Sport Ford World Rally Team

MEGOSZTÁS

Ugrás a Finn Rally akcióinak a közepébe

Az M-Sport Ford Team EcoBoost Ford Fiesta WRC-i a következő hétvégén a Neste Rally Finland szakaszain lépnek akcióba, miután a FIA WRC visszatér spirituális hazájába, hat hetes nyári szünetet  követően.

A finn kedvenchez Teemu Suninen-hez csatlakozik Gus Greensmith és Hayden Paddon – Elfyn Evans orvosai tanácsára kihagyja a futamot, ugyanis a hónap eleji Észt Rallyn hátsérülést szenvedett. A walesi pilóta a csapat teljes támogatása mellett keményen dolgozik visszatérésén.

Suninen két napos futam előtti tesztel készült, míg Greenshmith egy napig készült a Fiesta WRC volánja mögött. Paddon a futam előtt egy héttel, hétfőn tesztelte a Fiesta WRC-t. Mindhárom pilótapáros arra törekszik, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa a legjobban várt hétvégén.

Teemu Suninen – Jarmo Lehtinen

Teemu Suninen éa Jarmo Lehtinen a következő hétvégén igyekeznek majd legjobb eredményüket nyújtani a Finn Rallyn.  Mint a „Jövő Repülő Finn Csillaga”, Suninent mindig is lenyűgözően szerepelt a hazai futamán, idén szeretné megszerezni első futamgyőzelmét. Navigátora Jarmo Lehtinen Mikko Hirvonen mellett 2009-ben már megnyerte a Finn Rallyt.

A Ford Fiesta WRC-vel versenyző Suninen harmadik alkalommal vesz részt azon a futamon, amelyen a legtöbb tapasztalattal rendelkezik, mint bárhol máshol. Suninen két napos átfogó teszttel készült hazai rallyjára. A verseny kemény lesz , de a fiatal finn készen áll a kihívásokra és a legutóbbi szardíniai második helyéhez képest, boldogan lépne egyet előre, akár a dobogó legfelső fokára.

Indulások száma a Finn Rallyn: 5x
Legjobb eredmény: 4. hely – 2017

A nyári szünet nagyon, de nagyon hosszú volt, már nagy vártam, hogy újra rally autóba üljek. A Finn Rally az egyik kedvencem, a hazai futam mindig különleges és természetesen jól akarod csinálni.

Azt gondolom, hogy az idei ritmusom, jobb lesz, mint a tavalyi és azt tapasztalom, hogy képes vagyok jobb teljesítményt nyújtva egyre jobb eredményeket elérni. A múlt héten volt egy két napos tesztünk. Egyértelműen az a véleményem, hogy sokkal versenyképesebb az autó, mint 12 hónappal ezelőtt.

Természetesen a versenytársaink sem tétlenkedtek és számos lépést tettek előre. Realistának kell maradnunk. Tavaly hatodik lettem, így az a célom, hogy legalább egy hellyel előrébb tudjak lépni…

Gus Greensmith – Elliott Edmondson

 

Miután a várakozásoknak megfelelően bemutatkoztak az idei Portugál Rallyn a Gus Greensmith – Elliott Edmondson kettős, ismét visszatérnek a Ford Fiesta WRC kormánya mögé. A brit kettős fogja helyettesíteni az Elfyn Evans – Scott Martin párost, mivel a csapat walesi pilótája az Észt Rallyn hátsérülést szenvedett.

A mindössze 33 órával a felkérő telefonhívást követően Greensmith visszatért a Ford Fiesta WRC kormánya mögé és a finn erdőkben tesztelt és eredményesen felkészült második WRC-s futamára. Az előttük álló kihívások ellenére ő és Edmondson készen állnak, hogy a lehető legjobbat hozzák ki a z előttük álló versenyhétvégéből.

Indulások száma a Finn Rallyn: 4x
Legjobb eredmény: 13. hely – 2018

Azt szeretném, hogy Elfyn a lehető leghamarabb, teljesen felépüljön. Nem azok a feltételek várnak majd ránk, amelyekre egy WRC kormánya mögött vágytunk, de az élet ezt a lapot osztotta. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az M-Sport és a Ford minket talált alkalmasnak erre a feladatra.

A Finn Rallyn való indulás elégedettséggel tölt el a kormány mögött, de nem tudom elképzelni, hogy mi fog ránk várni, de ez a futam és ez az autó biztos, hogy megmozgatja majd az agyan az elejétől, a végéig!

Portugáliában sikerült eredményesen debütálni, de még mindig van min javítanunk, így a Finn Rally még nagyobb kihívásokat fog jelenteni. Szeretem a gyors futamokat, amelyeken jól teljesítek és ha sikerül előrébb lépni, fejlődni akkor boldog leszek.

Hat hónapja volt, hogy elkezdtük a felkészülést Portugáliára, de Finnországra alig több, mint hat óránk volt! A felkérő telefon után, másnap már a tesztre utaztunk. Teljes őrület volt, de nagyon jól éreztem magam szinte azonnal. A teszt csapat fantasztikus munkát végzett és azt hiszem, hogy versenyképes csomaggal vághatunk neki a futamnak.

A jövő hétre a hozzáállásomat az lesz a jellemző, hogy „Ne fuss, mielőtt nem tudsz járni!”. Érzem magamban a potenciált, de a valóság viszont az, hogy meg kell másznom még a hegyem, mielőtt fel tudok majd állni a dobogóra. Tudom, hogy jóval több tapasztalatra kell még szert tennem a biztonsági övem alatt.

Hayden Paddon – John Kennard

Hayden Paddon és John Kennard a következő hétvégén tér majd vissza a FIA WRC körforgásába a Finn Rallyn . Az idei futam lesz a tizedik alkalommal, amikor részt vesznek Finnországban.

A hét elején Paddon az M-Sport Ford World Rally Team cumbriai műhelyében járt, ahol mindent megtudott a Fiestáról és megismerkedett a csapatával.  Paddon és Kennard a futam hetében hétfőn tesztelnek majd a Fiestával, azzal a szándékkal, hogy gyorsuljanak és ráérezzenek a futam kihívásaira.

Indulások száma a Finn Rallyn: 9x
Legjobb eredmény: 4. hely – 2018

 

Már nagyon vártuk, hogy rajthoz állhassunk a Finn Rallyn. Hosszú idő telt el azóta, hogy visszatérhettünk. Az M-Sportnál mindenki azonnal befogadott minket. Ezen a héten hétfőn jártunk a műhelyben. Ismerkedtünk az autóval és a csapattal, mielőtt először tesztelnénk a futam hetében hétfőn.

Élvezetes futam vár ránk, amit élvezni szeretnénk. Nem csak azért jöttünk, hogy felírják a rajtszámunkat az autóra. Szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a hétvégéből, miközben versenyképesek szeretnénk lenni.

Szükségünk lesz még némi időre, hogy a várakozásaink realizálódjanak, hiszen nyolc hónapot távol töltöttünk a játéktól és ez megnehezítheti a szakadék áthidalását.

Biztos vagyok benne, hogyha rally előre haladtával képesek leszünk megtalálni a sebességünket és ha az érzés kezdetektől velünk lesz akkor John és én is rendelkezünk azzal a tapasztalattal és szükséges önbizalommal, hogy az élmezőnybe végezzünk.

M-Sport Media

matezsoltee

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ