A Toyota pilótái készen állnak a Svéd Rallyra – Toyota Gazoo Racing...

A Toyota pilótái készen állnak a Svéd Rallyra – Toyota Gazoo Racing WRT

MEGOSZTÁS

 

A Toyota Gazoo Racing WRT csapa a 2018-as szezon második versenyére a február 15-18. közötti WRC Svéd Rallyra készül,ahol havas, jeges körülmények várják a mezőnyt.  A csapat remekül kezdte az évadot a Monte Carlo Rallyen elért dupla dobogós eredményeknek köszönhetően. A Toyota Yaris WRC most olyan terepre lép újra,ahol a tavalyi visszatérés alkalmával a csapat finn pilótája Jari-Matti Latvala győzelmet ért el.

A világbajnokság 1973-as indulása óta ez az egyetlen hamisítatlan havas, jeges futama. A gumiabroncsokba beültetett titánszegecsek átütik a jeget és megteremtik a gumiabroncsok számára a megfelelő tapadást a kanyarokban, feltéve ha elegendő a hóréteg vastagsága. Ebben az évben remek téli kondíciók várnak a pilótapárosokra.

A karlstadti szuper speciálissal csütörtökön este indul az idei futam, miután a mezőny, pénteken Norvégia területén nyomja majd autója gázpedálját.. A szombat a klasszikus svéd gyorsokon  pl. Hagsfors, Vargasen zajlik majd a torsby-i szervizpark közelében. Vasárnap a PowerStage Likenas  szakasszal zárul a 2018-as futam.

Tommi Mäkinen – csapatvezető

Természetesen a Svéd Rally az egyik olyan futam, ahol az eredményeink alapján jól szerepelünk. Mindhárom pilótánk két-két napos finnországi teszten van túl. Tele vagyunk kérdőjelekkel mindig, természetesen most is. Tudtunk e javulni és ha igen mennyit, a többiekhez képest. Ez mindig egy igazi kihívás. A futam előrejelzései alapján remek hóviszonyok várnak majd ránk,ami a szurkolók számára nagyon élvezetes lehet majd. A pilótáink nagyon elégedettek az autóikkal. Jari-Matti tavaly nyert, Ott szorosan követte őt és Esapekka is képes  mindig jó szereplésre havas körülmények között, bár kevesebb tapasztalattal rendelkezik csapattársaihoz képest. Magabisztosak, ugyanakkor realisták vagyunk, mert mindig van még min javítani.

Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila – #7 Toyota Yaris WRC:

A Svéd Rally az egyik kedvenc futamom, ahol tíz évvel ezelőtt az első futamgyőzelmemet arattam, bár egyáltalán nem érzem, hogy ez ilyen régen történt volna. A tavalyihoz képest úgy gondolom, hogy jobb autónk van. A teszt alatt a lassabb, technikásabb kanyarokra összpontosítottunk és határozottan sikerült az előrelépés. Az idei verseny az egyik legkeményebb versenyünk lesz, a sajátcsapatunkon belül is. Nagyon szép kihívás lesz megfelelő téli körülmények, ami segít majd nekem, hogy a saját játékomat tudjam majd játszani. Bízom benne, hogy újra küzdhetünk majd a győzelemért. A futam előtti hétvégén Juho Hänninennel Finnországban egy historic Toyota Celica-val fogunk versenyezni, ami tökéletes felkészülés lest a svédországi futamra.

Ott Tänak – Martin Järveoja – #8 Toyota Yaris WRC:

Még mindig tanulom a Yaris WRC-t. A havas tesztet követően igyekeztem  megérteni, hogy Jari-Matti hogyan nyert tavaly Svédországban. A rali első részében figyelnünk kell majd a történéseket, de természetesen abban reménykedem, hogy a dobogóért és győzelemért is harcban leszünk. Ha havazni fog, akkor a második rajtpozíciónk nem ideális, de természetesen az időjárás, addig még változhat. Igyekszem a hétvégét élvezni és a legjobbamat nyújtani. Rengeteg időnk van még a rajtig.

Esapekka Lappi – Janne Ferm – #9 Toyota Yaris WRC:

Néhány napot igénybe vett a Monte Carlo Rallye negyedik helyének elvesztésével járó csalódásom, de végezetül pozitívabbak voltak a gondolataim, mint negatívak. Ettől a ponttól kezdve egy nagyon következetes rali volt a tervem. Svédországban ugyan erre szeretnék majd törekedni. Remek tesztünk volt. Több, mint 400 kilométert tettünk meg, ami elegendő volt ahhoz, hogy jól érezhettem magam. Az autónk alkalmas a svédországi futam kihívására, amely egészen más, mint a Monte. A Monte Carlo Rallyen bátran kell menni alacsony sebesség mellett, míg Svédországban egy egészen más elkötelezettségre van szükség. Nem indultam tavaly a futamon, hiányzik is némi tapasztalat, de a havas feltételek között mindig is jól éreztem magam.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ