Történelmi szezonzárás a Gender Racing Teamnél

Történelmi szezonzárás a Gender Racing Teamnél

MEGOSZTÁS

Sosem látott siker a Gender Racing Team eddigi életében!  Több mint 10 éves fennállásuk alatt idén zárták legeredményesebb szezonjukat.

Hefler Robi jól kapta el a rajtot, azonnal a hazai abszolút értékelés élére állt, és végig vezetve, mondhatni eseménytelen futamon győzelmet aratott, ezzel pedig a CEZ után a magyar bajnoki címet is besöpörte. Ezek után a második verseny csupán csak formalitás volt, de azért a miheztartás végett ezt is megnyerte Hefler Robi.

„Leírhatatlanul jól érzem magam, nagyon boldog vagyok. Ezzel az autóval teljesíteni egy egész szezont, ez az élmény úgy gondolom, elmondhatatlan. A szerelők nagyon profik voltak egész hétvégén, minden apró problémát kezeltek és mindig tudták, hogy mit kell tenniük. Nagyon jó érzés ilyen profi csapatban lenni. Nem is igazán találok szavakat. A szezon során voltunk nagyon fent és nagyon lent is. Utóbbi alatt a Red Bull ringi hétvégére gondolok, amikor önhibánkon kívül estünk ki. Szlovákiaringen a nagy meleg okozott problémát, küszködtünk a gumikkal és egyszerűen semmilyen beállítás nem akart működni. Nagyon jó pillanat volt, mikor az első hungaroringi hétvégén magyar abszolút bajnoki értékelést nyertünk, vagy olyan napok, amikor mind a kettő magyar bajnoki címet megszereztük. Ezek tényleg felejthetetlen élmények számomra”- foglalta össze Robi.

Szabó Nikolasz biztonságit autózott, elmondása alapján csak arra figyelt, hogy erős tempót vigyen át az aszfaltra, és kimaradjon a zűrös helyzetekből. Mindkét kitétel teljesült, így a szlovákiai magyar srác kategóriagyőzelmével bebiztosította az év végi Formula Renault kupa sikerét is. A második futamon egy technikai hiba miatt már nem tudott rajthoz állni Nikolasz, de ez csupán csak egy jelentéktelen szépséghiba a friss bajnok overálján.

„Úgy érkeztem erre a versenyre, hogy volt egy bíztató pontelőnyöm. Emiatt nem is idegeskedtem, csupán az volt előttem, hogy célba vigyem az autót.  Ám így is sikerült megnyernem két futamot a háromból. Az utolsón sajnos nem tudtam elindulni, mert technikai problémáim voltak, de ez a teljesítmény elég volt a bajnoki cím megszerzéséhez. Egy egész jó szezont zártunk. Voltak problémák a Szlovákiaringen is, úgyhogy az megnehezítette az ottani hétvégémet, de összességében jó év volt”- mondta Niko.

Szomszéd Lajos Balázs a vasárnapi rajtsorrendről döntő időmérős második helyezése után a futamot is ebben a pozícióban zárta. Sikerével – pontegyenlőséggel – a Renault kupa összetettben átvette a második pozíciót, és egy karnyújtásnyira került az áhított szezonvégi ezüsttől. Csapattársa kiesése kapóra jött Szomszéd Lalinak, mert így a szezon utolsó versenyén egy könnyed győzelemmel célt ért a fiatal srác.

„A mai nap nagyon jó volt, a második versenyen igazából végig egy forma 4-essel és egy forma 3-as Dallarával csatáztam. A csapattársam nem tudott elindulni, így vele nem tudtam versenyezni, de így hogy megnyertem a futamot, sikerült magam bebiztosítani a második helyre a bajnokságban, ami nagyon szoros volt. Mivel az első versenyt ki kellett hagynom, harminc pontos hátrányról kellett kezdenem az évet. De sikerült szépen felépítenem magam versenyről-versenyre és a Hungaroringen vissza tudtam zárkózni a többiekre. A dobogón volt pezsgőzés, ami nagyon tetszett, mert ilyenben eddig nem volt részem – még meg is kell tanulnom kinyitni a pezsgőt, de nagyon jól éreztem magam” – összegzett Lali.

 

A csapat első embere, Gender Tamás is nyilatkozott eddigi legsikeresebb évükről. Az összes kategóriájukban elhozták az aranyat és még összetartóbbá váltak a sikerek hatására. Büszkén mesélt a mögötte álló emberekről, akik biztosítják ezt a korántsem könnyű utat a dobogó felé.

„Ebből a hétvégéből- ahogy az egész évből is- kihoztuk a maximumot, mivel megnyertük a Közép-Európa zóna kupát, az országos bajnokságot és a kategóriát is, valamint a kategória második helye is a miénk lett. A több mint 10 éve fennálló Gender Racing Teamnek ez volt az eddigi legsikeresebb szezonja. Bár idáig is minden évben volt bajnoki trófeánk, de az, hogy minden kategóriát elhoztunk és az abszolútot is, az egy kuriózum még a mi csapatunk életében is. Mérhetetlenül boldog vagyok és nagyon büszke a csapatomra, a szerelőkre, a háttérmunkásokra, a pilótáimra és a családomra, hogy támogat mindenben. Mindenkinek egy nagy köszönettel tartozom, úgy érzem, hogy nagyon összejött ez a csapat most, és megyünk előre”- értékelte a 2019-es szezont Gender Tamás.

Forrás: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk – Gender Racing Team

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ