Tökéletes húsvéti száguldás a Rabócsiringen

Tökéletes húsvéti száguldás a Rabócsiringen

MEGOSZTÁS

#926 – Czakó Roland
Magyar Kupa , Honda Civic

MATADOR Rallycross Fesztivál
Máriapócs, Rabócsiring

Tökéletes húsvéti száguldás a Rabócsiringen

A szabadedzések alatt próbáltam a határokon belül a maximumot kihozni az autóból. ami az időkön jól is látszott. hiszen torony magasan sikerült mind a két szabadedzést megnyernem.

Kezdtem bizakodni és reménykedni, hogy az eső kitart a nap végéig, de nem tartott ki.

Elkezdett felszakadozni a pálya fölött a felhőzet és a nagy szél miatt gyorsan száradt a pálya. Igazából nekem nekünk nem is volt más gumink, így nem gondolkodtunk a cserén, minden maradt úgy, ahogy a szabadedzéseken.

Az első előfutam, egyes kockájából rajtolhattam, ahonnan egy nagyszerű rajttal sikerült is elsőként elfordulni, majd a pozíciómat megtartva megnyugtató előnnyel, sikerült megnyerni az első előfutamot.

A második előfutamra teljesen felszáradt a pálya. A rajtrács egyes kockájából, egy újabb nagyszerű starttal vágtam neki az aktuális négy körnek. Az autót beosztva, újabb futamgyőzelemmel, 100%-os teljesítménnyel zártuk a szombatot.

Vasárnap reggel télies feltételek fogadtak minket. 2-3 °C fok hideg, napsütés és száraz feltételek mellett vágtunk neki a harmadik előfutamnak, ismét a rajtrács első kockájából.

A futam kezdete előtt, úgy döntöttünk, hogy kockáztatunk. A kategória döntőjére gondolva, a gumispórolás mellett döntöttünk. A taktikánk alapját arra építettük, hogy a harmadik előfutamban elegendő lett volna a számunkra a minimum 4-5. hely is ahhoz, hogy a döntő egyes rajtkockája a miénk legyen. Öt éves kopott gumikkal álltunk oda a rajtvonalra. A zöld lámpa kialvásának a pillanatában kiforogtak a kerekeim, de a pálya hosszú egyenesében sikerült visszajönnöm az élre. Innentől egy újabb taktikai csata vette kezdetét, amit egy jól időzített jokerrel sikerült a magam javára fordítani. Karmentesen és hibátlanul várhattuk a döntőt, az egyes rajtpozíciót őrizve.

 

A döntő nem volt kalandmentes, hiszen piros zászlós megszakítás után, gyakorlatilag kétszer teljesítettük azt.

Az első rajt „sima és ráncmentes” volt. Sikerült a saját tempómat autózva megnyugtató előnyt kiautózni, amit a negyedik kör felénél szakított meg a piros zászló belengetése. A rajtrácsra való visszatérésem arról szólt, hogy megtudtam, hogy mi is történt és megbeszéltük, hogy tankolnunk kell a megismételt finálé előtt.

 

Újra jól jöttem el a rajtból és s saját tempómat autózhattam. A negyedik körben vállaltam a joker teljesítését. Miután megérkeztem a normál nyomvonalra, hírtelen megjelent a tükrömben Újházi Tamás a Toyotával. Igyekeztem a lehető legjobban figyelni mindenre és kivédekezni Tomi sportszerű támadását. A kockászászlót én láttam meg elsőnek!

 

Hihetetlen nagy öröm a számunkra ez a végeredmény, hiszen 2019-ben, amikor bajnok lettem futamgyőzelemmel hagytam itt a kategóriát és most futamgyőzelemmel térhettem vissza.

Ezúton szeretném Pallag-Bozsák Csabinak megköszönni a segítséget, hiszen tőle kaptam a „szerencsehozó” gumikat!

 

Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, hiszen ők az én csapatom és mentsváraim. Nélkülük nem tudnék versenyezni!

./,

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ