Thierry Neuville: ”Nem kellene itt lennünk!”

Thierry Neuville: ”Nem kellene itt lennünk!”

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship
Round 01 Rallye Monte-Carlo
22-26 January 2020
Shakedown, Portrait, Thierry Neuville
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Egyértelmű szavak a Hyundai belga pilótájától. A bajnoki éllovas szerint a jelenlegi körülmények veszélyt jelenthetnek a pilótapárosok számára.

Furcsa arcát mutatja idén a Svéd Rally. A torsby-i szervizpark régiójában nyoma sincs a hónak, míg a mért szakaszok nagyrésze télies. Az elmúlt órák havazása sem hozott jelentős javulást.

A szervezők nagyon keményen dolgoznak a szakaszok felszínére jeges feltételeket „varázsolni”, miközben igyekeznek kihasználni a néhány órás negatív hőmérsékletű időszakot.

A pilótapárosok a mai pályabejárás alkalmával kaphattak képet a rájuk váró állapotokról. Thierry Neuville röviden úgy foglalta össze a feltételeket „Nem kellene itt lennünk!”
A belga pilóta elmagyarázta félelmeit: Ha 20 kilométeren keresztül vezetünk egy murvás gyorson, akkor az gyakorlatilag az összes szeget kitépheti az abroncsból. Ha egy jeges részhez érünk, akkor az nagyon veszélyes lehet. Gyakorlatilag minden gyors előtt új abroncsokra lenne szükségünk.

Időközben a szervezők bejelentették, hogy holnapi első gyors nem lesz mérve, hanem teszt jelleggel teljesíti a mezőny a Karlstad melletti 1.9 kilométeres szakaszt. A versenyzők úgy döntöttek, hogy ennek ellenére ott lesznek a rajongóik előtt. A 7,21 km-es Skalla shakedown szakaszt a versenyzőknek legalább egyszer kell teljesíteniük.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ