Tét nélkül, de nem tétlenül várják Velenczeiék a Győr Rally-t!

Tét nélkül, de nem tétlenül várják Velenczeiék a Győr Rally-t!

MEGOSZTÁS

2023.09.06. – WHB Győr Rally – beharangozó

Tét nélkül, de nem tétlenül várják Velenczeiék a Győr Rally-t!

Az év végi dobogós hely eltávolodott a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párostól, de a legújabb fejlesztésű SKODA Fabia RS Rally2 versenyautóval induló duó ennek ellenére a dobogón szeretne végezni a hazai versenyükön, a WHB Győr Rally-n. Az előjelek kedvezőek, a teszt jól sikerült, jöhet a győri futam!

Eddig a nógrádi versenyeket tekintette a szécsényi születésű Velenczei Ádám sajátjának, de mióta Győrben él, azóta várja, hogy ebben a térségben is legyen bajnoki futam. Nem kellett sokat várnia, hiszen a HUMDA Országos Rallybajnokság idei ötödik állomásának a folyók városa ad otthont. „Néhány éve már itt élünk és tavaly a kislányom is itt született, úgyhogy elmondhatom: házhoz jön a Győr Rally!” – mondta vidáman Ádám a Szlovákiában megrendezett teszt után. „Igaz, a pályák nagy része ismeretlen számunkra, hiszen olyan régen volt a többsége, hogy akkor még nem versenyeztem, de nagyon várjuk Zsoltival együtt.”

„Jól sikerült a teszt, több, mint 50 kilométert tudtunk menni. Az autót sikerült még jobban rám szabni, az Orsák Rally Sport nagyon jó partner ebben. Eddig is tetszett a Fabia RS, de most így még inkább!” Az autóval eddig nagyon jó részeredményeket sikerült elérnie a párosnak, hiszen a orfűi lecsúszás előtt vezették a Mecsek Rallye-t és Veszprémben is ők nyerték a kvalifikációt.

„Korábbi videókat nézve egyértelmű, hogy nagyon tempós verseny elé nézünk. A Rábaring is nehéz lesz mind a gumik szempontjából, mind pedig a pontos vezetés miatt, hiszen a padkák nagyon tudnak büntetni. Külön öröm a számunkra, hogy lesz városi gyorsasági is, bízom benne, hogy nagyon sokan jönnek ki megnézni minket és a magyar mezőnyt!”

Az esélyeket latolgatva már kevésbé bizakodó a pilóta. „Sajnos az év végi dobogó már nem lehet cél, nagyon sok pontot elvesztettünk idén. Ennek ellenére nagyon készülünk a Győr Rally-ra, szeretnénk jól szerepelni! Szeretem az ilyen lobogós pályákat, és az autó is egyre kezesebb, hála a tesztkilométereknek. Bízom egy jó eredményben, hiszen Zsoltinak és nekem is jó lenne ebben a környezetben jól szerepelnünk!”

A verseny hivatalos honlapja: https://gyorrally.hu/

Kövesse csapatunkat a facebookon : https://bit.ly/VelenczeiVansza

A csapat partnerei:
BETONÚTÉPÍTŐ, Euroaszfalt Kft., T.A.G. SERVICES, Metalvision Kft., Közmű Alagút, RAPID-BETON, STRAVIA, SIVA Group, Forvett, Confidenza, LEAD DESIGN, S és K Nyomdatechnikai Kft., HungaroGUMI, LZ-TRANS WORK Kft., NORTH FORCE HUNGARY Kft., EFTECH, Gulf Lubricants Hungary, Good Safety, vedofelszerelesek.hu, HRT Spedition, GEOteam, Lehoczki Vagyonvédelem, KatiTrans, SRT Trans Kft., Amtest-Associatest Kft.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ