Teszt az ARC előtt – Lajosházi – Takács – ARC (Austrian Rallye...

Teszt az ARC előtt – Lajosházi – Takács – ARC (Austrian Rallye Challenge)

MEGOSZTÁS

Teszt az ARC előtt

Végre itt a jó idő, hamarosan kezdődik a szezon. Le kell porolni a gépeket, és csatasorba állni ismét. Így van ezzel a Lajosházi Csaba – Takács Gábor páros is, ezért múlt pénteken egy hivatalos teszt keretében Cereden tesztelték az EVO-t, illetve magukat is.

Az elmúlt év utolsó versenye, az XLavina Rallye Sprint nem volt teljesen eseménytelen a Csabáéknak. Az utolsó gyorsasági szakaszon sajnos megcsúsztak, és kiállni kényszerültek. Az autó annyira nem is, de Csabi térde komolyabban megsínylette a kalandot. “Sajnos a balesetnek elég komoly következménye lett, ami a helyszínen nem derült ki.” – mondta Csaba.

2017.02.23-án pénteken a Cered – Zagyvaróna közötti szakaszon Csabáék is teszteltek, mert Csaba biztosan szerette volna tudni a szezon előtt hogy a térde teljesen rendbe jött, és nyugodtan neki vághatnak a 2017-es esztendőnek.

Viszont a teszt egy másik dolog miatt is fontos volt, ez pedig nem más mint a hétvégén megrendezésre kerülő ARC (Austrian Rallye Challenge) 2017. évi 1. futama, amin szeretnének Csabáék rajthoz állni. “Ha egy percig is azt éreztem volna a teszten hogy nem tökéletes a térdem, nem kockáztatjuk a hétvégi ARC futamot.” – tette hozzá Csaba.

Szerencsére ez nem így történt, a teszt tökéletesen sikerült! „A gumikkal és a futóművel kapcsolatban is rájöttük néhány kulisszatitokra, ezúton is köszönet a segítségért Turán Fricinek!” – mondta Csaba.

Az autó gyakorlatilag ugyanaz amivel tavaly is sikeresen versenyeztek egész éven, csak néhány hajtással kapcsolatos beállításon változtattak. Na meg persze új dekor 🙂

Navigátor fronton sem várható változás az éven, továbbra is Taki diktálja az itinert a jobb1-ben. “Takinál az év közepén várható a második gyermek érkezése, így elképzelhető hogy tartunk egy hosszabb pihenőt nyáron.” – tette hozzá Csaba.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ