Testvériesen megosztoztunk a “jóban rosszban”. Kakucson típuscsere!

Testvériesen megosztoztunk a “jóban rosszban”. Kakucson típuscsere!

MEGOSZTÁS

Rédei József
#928, Opel Astra – Magyar Kupa -1600
TOTAL  Pünkösdi Rallycross Parádé
Máriapócs, RabócsiRing

Testvéries megosztoztunk a “jóban rosszban”.  Kakucson  típuscsere!

Rédei József: Az előfutamokat követően a tizenegyedik helyen  végeztem, ami elődöntőt ért.  Az elődöntőmben a hatos rajtkockából, a hatodik pozícióban finiseltem, így a döntőbe jutás messze került. Ha a száraz tényeket nézzük reális eredmény született. Akár még elégedett is lehetnék a megszerzett hét bajnoki ponttal.

De!

Folyamatosan technikai problémákkal küzdöttem a máriapócsi melegben. Nem csak az autó én sem voltam a toppon. Ha őszinte szeretnék lenni, akkor testvériesen megosztoztunk a mutatott teljesítményen. A vizem folyamatosan 100°C körüli volt . A leszabályozás miatt motorerő vesztésem volt, közben a műszerfal karácsonyi hangulatban villogott. Ezt látva nekem is kis híján felforrt az agyvizem az idegtől, különösen akkor amikor az egyenesben egy 80 lóerővel gyengébb Suziki Swiftet sem tudtam utolérni még padlógázon sem. Frusztráló volt. Nem kicsit, nagyon!

A hétvégi kakucsi futamon az Astrát,  Góth Viktor volt Corsájára fogom cserélni. Hogy miért? Már mondom is! 🙂

A futamot megelőző teszten megadta magát az Astra váltója! A legutolsó futam utolsó (!) körében a célegyenes előtti visszafordítójában, mintha kettesből, hatosba váltottam volna, majd jött az a bizonyos “ö-ö-ö” hang.  Az autó nagyon darálós hanggal ért célba. A végáttételből tört le egy darab…

Igaz, hogy a Corsa rövidebb tengelytávú és a motorereje is gyengébb, de cél a középmezőny, vagy attól is előrébb! 🙂 Vasárnap este már okosabbak leszünk!

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ