Teemu Suninen lehet a WRC Finn Rally egyik meglepetés embere

Teemu Suninen lehet a WRC Finn Rally egyik meglepetés embere

MEGOSZTÁS
FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 -WRC Poland (POL) – WRC 29/06/2017 to 02/07/2017 – PHOTO : @World

A csötörtök este elkezdődő WRC Neste Rally Finland 2017 futamának egyik meglepetés embere lehet a finn Teemu Suninen, aki az M-Sport Ford Fiesta RS WRC-vel vág neki a futam 312.20 versenykilométerének.

A Lengyel Rallyn  WRC-vell debütáló és szenzációs teljesítményt nyújtó a Teemu Suninen – Mikko Markkula kettős ismét egy Ecoboost motoros Ford Fiesta WRC volánja mögött fog visszatérni a hétvégén zajló Finn Rallyn.

A tehetséges fiatal finnek mindössze hat szakaszra volt szüksége pályafutása első szakaszgyőzelméhez. Így olyan nevek társaságoz csatlakozott, mint Carlos Sainz és Sebastien Ogier.

Annak ellenére, hogy mindössze három alkalommal indult a finn futamon, Suninen mindig is remekelt hazai futamán.

A WRC-ben 2014-ben debütáló pilóta, első futamán megnyerte a WRC3 kategóriáját. Teemu Suninen a hétvégén igyekszik előrébb lépni. Legutóbb – 2016-ban – a 10. helyen ért célba.

Teemu Suninen: Mindig csodálatos érzés rajthoz állni a hazai futamumon. Idén különösen kedves lesz a számomra, hiszen egy WRC volánja mögött versenyezhetünk.

Nagyon gyorsak a finn szakaszok , de sokan elfelejtik, hogy valójában nincs sok tapasztalatom a Finn Rallyn. Néhányszor a Lengyel Rallyn már rajthoz álltam összkerekes autóval, de a finn gyorsokat nem ismerem annyira , például Ouninpohján ebben az idei irányban még soha nem versenyeztem.

Természetesen izgatott vagyok, hogy hazai murván versenyezhetek. A céljaim nem változtak, ugyanazok, mint minden rallyn. Ahhoz, hogy a kívánt eredményt el tudjam érni, jól kell vezetni.

A Lengyel Rallyn az első hatban szerettünk volna végezni, hatodikak lettünk. A záró gyorson csalódottnak éreztem magam, miután elveszítettem egy helyezést, de mindez nem változtatja meg a Finn Rallyval kapcsolatos terveimet. A start utáni első méterektől kezdve a legjobbak között szeretnénk autózni, annak érdekében, hogy  a céljaimat elérjük azaz célba érjünk.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ