Tapasztalatgyűjtés a terv

Tapasztalatgyűjtés a terv

MEGOSZTÁS

Tapasztalatgyűjtés a terv

Hibján Joci tavaly a Mecsek Ralin kategória 2. helyen végzett, akkor még Szurovcsák Pistivel. Idén Szollár Csabi navigálásával vágnak neki a pécsi pályáknak, és a célba érést tűzték ki célul.

Teszteltetek kicsit a Mecsek előtt?
– Igen, mert nem ültem Salgó óta a kocsiban, és Ákosékkal úgy döntöttünk, akkor mozgassuk meg az oroszlánokat és magunkat. Nem a legközelebbi pályát választottuk, mert a Rábaringen autóztunk. De nagyon jó volt, elég sok kilométert begyűjtöttünk, és szerencsére semmi gondunk nem adódott. Ákos mellett is ülhettem, gondoltam magamba szívok egy kis technikát, mert még mindig nem sikerült magamévá tenni a Peugeot-ot. Egyszerűen nem is értem az okát…volt, ahol most is megforogtam, hibáztam, úgy látszik ez ilyen év volt.

Még nincs ám vége az idei bajnokságnak.
– Tudom, de már nemigen van beleszólásunk sajnos. Nem parázunk rá, ismerkedünk, autókázunk, a többi meg kialakul menet közben. Még mindig abban a szakaszban vagyunk, hogy nekem ez a 208-as sokkal nagyobb falat, mint a Citroen volt anno. Nem tudom miért. Persze azért tisztában vagyunk azzal, hogy egy igen húzós év áll mögöttünk minden téren. Költözött a cégünk, két töréskár, nulla pihenés, ezeket megérzi az ember, de mégis hajt a vérünk, hogy ott legyünk újra és újra a soron lévő versenyen, mint ahogy holnap irány Pécs.

Semmi extra elvárás a Mecsek Ralin?
– Versenykilométer és tapasztalatgyűjtés, célba érés. Ennyi az összes pont, aminek szeretnénk megfelelni. Valamennyire ismerem a szakaszokat, de van benne azt hiszem olyan, amin nem jártunk, talán a Trefort puszta, ha jól emlékszem. Az időjárás jelenleg kedvezőnek tűnik hétvégére, reméljük száraz marad minden, nem szakad ránk az ég váratlanul. De ősz van, az sem kizárt.

De nem lenne baj egy múltkorihoz hasonló helyezés sem ugye?
– Nem-nem, persze örülnénk, ha minél előrébb végeznénk, de túl nagy áldozatot nem hozunk már idén, inkább épségben guruljunk be a célba. A pontjainkon annyit szerencsével sem lehet változtatni, hogy jól jöjjünk ki belőle. De nem is ez a lényeg, hanem hogy végre jobban érezzem az autót, amiből lehet jövőre építkezni.

Partnereink:
Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Kompresszor Varga Gh Kft, Gerda Trans Kft, Dunaföldvári Fémfeldolgozó Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Bá-Mi Kft, Intrudair Kft.; A-VÉD Kft.; Kelet Power Kft, Tuning Show Kft.; Hungaro Hause Kft.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Keresztes László

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ