Tänaké az első gyors – SS1 – 13. WRC Rally Estonia

Tänaké az első gyors – SS1 – 13. WRC Rally Estonia

MEGOSZTÁS
Fotó: Ott Tänak / Facebook

A motrorcsere miatt 5 perces időbüntetést kapó Ott Tänak győzelmével zárult a 13. WRC Észt Rally első gyorsa. Az észt kedvenc mögé a dobogóra Evans és Lappi fértek fel azonos időt autózva. A világbajnoki pontverseny éllovasa Kalle Rovanperä a negyedik helyen teljesítette a szakaszt.

SS1 Tartu vald 1 – 3.35 km

1. Tänak/Järveoja – Ford Puma Rally1 3:02.5 p
2. Evans/Martin – Toyota GR Yaris Rally1 +0.6 s
3. Lappi/Ferm – Hyundai i20 N Rally1 +0.6 s
4. Rovanperä/Halttunen – Toyota GR Yaris Rally1 +0.7 s
5. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 N Rally1 +1.6 s
6. Katsuta/Johnston – Toyota GR Yaris Rally1 +3.2 s
7. Suninen/Markkula – Hyundai i20 N Rally1 +4.5 s
8. Loubet/Gilsoul – Ford Puma Rally1 +5.0 s

Tänak– “Nem tudok mit mondani. De, ha mondanám, hogy minél többet kell átélnem a napot, annál jobban fáj. Egyre fájdalmasabb. Az idei teljesítményünket tekintve elég szűkösek voltak az esélyeink a bajnokságra, de keményen dolgoztunk a következő két rangadón. Ez egy megfelelő rúgás volt a labdákba.”
Evans – “Scotty [Ez Scott Martin 170. WRC futama –Evans navigátora ]egyébként remek munkát végez, függetlenül a tapasztalatától” – mosolyodik el Evans. – Biztos vagyok benne, hogy ez csak egy szám, és még sok minden van benne!
Rovanperä – “Nem stresszeltem túl sokat ezen a szakaszon, mertegy trükkös szakasz, így csak egy tiszta átfutást teljesítettünk. A holnap érdekes lesz, úgy tűnik, az út megnyitása nagy kihívás lesz, sok laza kavics van az úton a pénteki szakaszokon. Mindent meg kell tennünk, és meglátjuk, hol tartunk holnap.”
Neuville: “Gyors lesz, az biztos. Rengeteg a gyors szakasz és az olyan szakasz, ahol az átlagsebesség megközelíti a 160 km/h-t. Jó móka vezetni, de frusztráló, ha célba érsz, és nem jó az idő. Mindenki topon van, és elég jól ismerjük a szakaszokat.”
Katsuta – “Jó volt látni az összes észt szurkolót. A rali most kezdődik – holnap lépésről lépésre haladok, hogy jó érzéseket szerezzek, aztán megpróbálok drukkolni.”
Suninen: “Szuper érzés visszatérni . Sokat küzdöttem – nagyon csúszósnak éreztem, de sok erő van még ebben az autóban.”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ