Tänak visszavette a vezetést, Östberg, Latvala a dobogón – Neste Rally Finland

Tänak visszavette a vezetést, Östberg, Latvala a dobogón – Neste Rally Finland

MEGOSZTÁS

Folytatódik a “rallyk rallyja” a Neste Rally Finland. Kíváncsian várom, hogy Östberg meddig tudja produkálni ezt a koncentrált teljesítményt, meddig tart majd az éllovasok “csillagok háborúja”? Hamarosan kiderül! Ogier és Neuville között nyílik az olló.

SS5 – Ääneokoski 1 – 7,71 km

A futam állása a szakaszt követően:

1. Tänak
2. Östberg +1.1 s
3. Latvala +10.8 s
5. Suninen +16.4 s
6. Evans +25.7 s
7. Ogier +28.7 s
8. Lappi +49.1 s
9. Breen +54.0 s
10.Neuville +1:07.5 p

Szakaszeredmények.

3:32.1 p Tänak – Minden gyorson eddig a maximumot nyújtottam. Ma délelőtt még mindenki alszik. Minden a terveink szerint halad. Igyekszünk mindent kontrollálni, a holnap lesz a mi napunk!
3:33.0 p Paddon – nem voltunk a leggyorsabbak, de következetesek voltunk. A tempónk egyre gyorsabb, de észnél kell lenni, ha hibázol oda a hétvégéd.
3:33.7 p Östberg – Nem volt könnyű szakasz, nagyon csúszott. Nagyon igyekeztem, de több kisebb hibát elkövettem, mert túlságosan keményen nyomtan.
3:33.9 p Latvala – Minden rendben volt. Kicsit csalódott voltam, mert jobban csúszott, mint ahogy számítottam, így nagyon bizalmatlanul vezettem.
3:34.8 p Breen – Rendben volt. Elkövettem egy kisebb hibát, egy olyan kanyarban ahol más is hibázott, de egyébként tiszta gyors volt.
3:35.0 p Lappi – Más dolgom nincs, mint megpróbálnom. Délután mindent meg fogok tenni, bár nem tudom, hogy ez mit fog jelenteni, majd. Kishíján felborultam, mert nem volt elég tapadásom!
Evans – Néhányszor kiestem a ritmusból, akkor túlságosan is óvatos voltam és időt veszítettünk. Javítanunk kell és erre van még lehetőségünk.
3:35.2 p Ogier – Elégedett lehetek, volt pár hely ahol lehettem volna keményebb is és extra tizedeket is nyerhettem volna, de Thierryvel vagyok csatában és ez most ami a leghangsúlyosabb.
Suninen – A szakasz utolsó kanyarjában hibáztam… hosszú ideig csak csúsztunk, miközben minden lámpa világított, amit még soha nem láttam…

<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>
3:44.2 p Mikkelsen – Nagyon küzdöttem a törött szélvédővel és folyamtosan mozgó motorháztetővel. Már nagyon várom, hogy visszaérjünk a szervizbe.

4:01.8 p Neuville – Hibáztam. Lecsúsztam az úton. Túl optimisa volt ott az itinerünk, gondolkodtam a javításon, de közben meg nem hallottam a következő bemondást.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ