Tänak nyerte a Otepää Talveralli 2021 futamát

Tänak nyerte a Otepää Talveralli 2021 futamát

MEGOSZTÁS
Fotó: @HMSGOfficial / Twitter

Ott Tänak győzelmével zárult, hazai pályán az észtországi Otepää Talveralli 2021 futama. A második helyen Thierry Neuville végzett Tänak mögött 33.4 másodperces hátrányban. A harmadik helyet Georg Gross – Raigo Mölder  kettős szerezte meg. A Hyundai Motorsport két gyári pilótája a február végi ARCTIC RALLY FINLAND Powered by CapitalBox 2021 futamára teszteltek élesben. A futam nagy vesztese Nikolay Gryazin volt, aki SS4 Kannu 2 – 10,70 km – gyorson, egy dobbantót követően lesodródott a szakaszról és alaposan összetörte a #2 rajtszámú Volkswagen Polo GTi R5-st. Izgalmas kihívás lesz a MOVISPORT számára az autó átépítése a finn WRC futamra, ahol Gryazin csapattársa Esapekka Lappi lesz.

Ott Tänak:

Az Otepää Winter Rallyn való részvétel nagyszerű lehetőség számunkra, hogy felkészüljünk az Arctic Rally Finland ritmusához, különösen ilyen körülmények között, mint amilyenek most vannak Észtországban. A havas, jeges téli futamok nagyon specifikusak és általában kevés felkészülési lehetőségünk van, ezért minden egyes adódó napot fel kell használnunk. Az Észt Rally Bajnokságban való részvételünk WRC autóinkkal már rendszeres, de már most várom, hogy újra teljesíthessem ezeket a dél-észtországi szakaszokat.

Thierry Neuville, már Finnország északi részén tesztel:

Nagyszerű lehetőség, hogy itt lehetünk az Otepää Winter Rallyn. Remek módja volt annak, hogy minél több tapasztalatot szerezzünk az autóban Martijnnal, és felkészüljünk az Artic Rally Finland futamára, mivel remek téli feltételek várnak ránk.

A futam végeredménye – 83,94 km havas, jeges feltételek:

1. Tänak / Järveoja – Hyundai i20 Coupe WRC 44:21.7
2. Neuville / Wydaeghe – Hyundai i20 Coupe WRC +33,4
3. Gross / Mõlder – Ford Fiesta WRC +2: 17,6
4. Kaur / Simm – Volkswagen Polo GTI R5 +2: 41,2
5. Linnamäe / Korsia – Volkswagen Polo GTI R5 +3: 05.1
6. Poom / Garrod – Citroën C3 Rally2 +4: 05,8
7. Kõrge / Vaasa – Mitsubishi Lancer Evo IX +4: 56,6
8. Koik / Tamm – Ford Fiesta Rally2 +5: 07,3

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ