Tänak: Evans Monza nélkül is megérdemli a világbajnoki címet

Tänak: Evans Monza nélkül is megérdemli a világbajnoki címet

MEGOSZTÁS

Még akkor is, ha a szezonzárót törlik. A regnáló világbajnok szerint Evans megszerezte a WRC bajnoki címet. A regnáló világbajnok Ott Tänak szerint Elfyn Evans méltó utóda lehet, hiszen a walesi megszerzi idén a bajnoki címet, függetlenül attól, hogy a tervezett ACI Rally Monza futama megrendezésre, vagy törlésre kerülne.

A WRC promótere továbbra is hajthatatlan és a futam megrendezése mellett kötelezte el magát, miközben egyre komolyabb viharfelhők gyülekeznek az idei második olasz futamának egén. A Covid-19 világjárvány egyik legérintettebb területe Olaszország, azon belül Lombardia. A csapatok egyre nagyobb aggodalommal figyelik a futam szervezésének célegyenesbe kerülését. Az idei, speciális versenynaptár zárófutamának megrendezése komoly veszélyben van!

2020 FIA World Rally Championship
Round 04 Rally Estonia
04-06 September 2020
WRC, Action, Day 2, Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Tänak úgy véli, hogy volt csapattársa – M-Sport Ford WRT – Elfyn Evans megérdemli a 2020-as bajnoki címet. Tänak a DirtFish-nek adott nyilatkozatában beszélt az idei évéről, és az éllovas személyéről.

Mindenképpen nagyon nehéz és az eddigiektől eltérő szezon volt. Idén semmi sem volt megszokott, de ha te vagy első, akkor te vagy a győztes. Mint mondtam semmi nem volt normális. Kétségtelen, hogyha Te vagy a bajnok  akkor általában több időt kell eltöltened a szakaszok takarítással. A forró murvás futamokon a mezőny elejében voltunk. Három futamunk volt az év elején, majd három a karantén után. Monzában mindenképpen szeretnék rajthoz állni. Ezért vagyunk itt. Egy olyan év végén, amilyen az idei volt, ha biztonságban tudunk versenyezni, akkor szívesen ott lennék én is a rajtvonalon.

A FIA WRC pilóták pontversenyének állása:

1. E. Evans 111 p
2. S. Ogier 97
3. T. Neuville 87
4. O. Tänak 83
5. K. Rovanperä 70
6. T. Suninen 44
7. E. Lappi 38
8. D. Sordo 26
9. C. Breen 25
10. S.Loeb 24

A FIA WRC gyártói pontversenyének állása:

1. Hyundai Shell Mobis World Rally Team 208
2. Toyota Gazoo Racing World Rally Team 201
3. M-Sport Ford World Rally Team 117
4. Hyundai 2C verseny 8

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ