Tänak és Neuville rajthoz állnak a Rally di Alba futamán

Tänak és Neuville rajthoz állnak a Rally di Alba futamán

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship
Rallye Monte-Carlo 2020
22-26 January 2020
Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A Hyundai Motorsport két gyári pilótája i20 Coupe WRC-jükkel áll rajthoz az olasz aszfaltos bajnokin.

A Hyundai Motorsport megerősítette, hogy Ott Tanak és Thierry Neuville rajthoz állnak a jövő hónapban a Rally di Alba futamán.  Az olasz futam lesz Tänak számára az első aszfaltos futam a Hyundai színeiben aszfalton, miután látványos, de szerencséskimenetelű balesetet szenvedett a FIA WRC nyitófutamán, a Monte-Carlo Rallyen.

Dani Sordo és Jari Huttunen is csatlakozni fog Tänak-hoz és Neuville-hez. A kétszeres WRC futamgyőztes Sordo egy a BRC csapat által felkészített i20 R5-sel, Huttunen pedig a legfrissebb fejlesztésekkel felszerelt R5-sel vág majd neki a Rally de Albán. Sordo ennek köszönhetően két hét alatt két versenyt fog jegyezni, miután egy héttel korábban (07.24-26.) i20 Coupe WRC-vel áll majd rajthoz a Rally di Roma futamán.

A Hyundai számára nem idegen a Rally di Alba futama, miután egy évvel korábban Sébastien Loeb két perces előnnyel nyert az észak-olaszországi futamon.

A Hyundai számára fontos állomások lesznek az olasz futamok, hiszen a lehetséges WRC szezon folytatása esetén az aszfaltos futamokra finom hangolva állhatnak majd a pilóták a futamok rajtvonalára.

Szeretnénk megmutatni magunkat és egy látványos showt produkálni. Mindig is kedvesen fogadtak minket Albában, így ésszerű volt a döntés, hogy Róma után itt is rajthoz álljunk – nyilatkozta Andrea Adamo a DirtFish portálnak.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ