Tänak és csapata az Istenek Rallyját veszi célba

Tänak és csapata az Istenek Rallyját veszi célba

MEGOSZTÁS

Az M-Sport Ford World Rally Team fela nyári szünet után felfrissülve és újrakezdve készül az Istenek Rally-jának “herkulesi kihívásra”. Ott Tänak és Pierre-Louis Loubet fogja vezetni a csapat támadását a 15 brutális speciális szakaszon az Akropolisz Rallyn, amely a kíméletlen útjairól és a perzselő hőmérsékletéről híres.

A 2023-as FIA Rally Világbajnokság tizedik fordulóján összesen hat M-Sport pilóta páros indul a legendás Akropolisz Rallyn.

A korábbi szerencsétlenségeket maguk mögött hagyva,Ott Tänak és navigátora, Martin Järveoja visszatér a Pumába, és teljes mértékben a 2023-as WRC utolsó négy fordulójára koncentrál.

A híresen kemény verseny legutóbbi két alkalmával dobogós pozíciókban zárt az észt páros. Idén jól felkészült a kimerítő Akropolisz Rallyra, amely a kőkemény feltételek és a tőkéletes mechanika egyensúlyát követeli meg a győzelemhez.

Pierre-Louis Loubet beírta magát a történelemkönyvekbe a tavalyi emlékezetes görögországi teljesítményével, ahol a fiatalember az első helyért folytatott küzdelemben találta magát gyermekkori példaképével, Sebastien Loeb-bel, és most arra törekszik, hogy megismételje és tovább javítsa lenyűgöző tapasztalatait.

Jourdan Serderidis szintén egy Ford Puma Hybrid Rally1-gyel versenyez, aki alig várja, hogy ismét neki vágjon hazai ralijának, és a negyedik WRC-versenyének a Pumával ebben a szezonban.

Az M-Sport Ford World Rally Team a WRC2 támogató kategóriában is erősen szerepel majd, három Ford Fiesta Rally2-vel, amelyek a rendkívül versenyképes mezőnyben fognak harcba szállni.

Adrien Fourmaux a Brit Rali Bajnokságban a közelmúltban elért sikereinek köszönhetően, és miután a múlt hónapban Finnországban a WRC2-es kategória második helyét szerezte meg, jó alapokon indul Görögországban. A durva murvás körülmények között szerzett bőséges tapasztalatával Fourmaux-nak minden esélye megvan arra, hogy lenyűgöző eredményt érjen el az Istenek Rallyján.

Grégoire Munster és Robert Virves Fourmaux mellett áll rajthoz a Fiesta Rally2-vel, mindketten arra koncentrálnak, hogy a hétvége előrehaladtával tapasztalatot és sebességet gyűjtsenek. Virves tavaly a Junior kategóriában a győzelmet szerezte meg, és ezzel a bajnoki győzelemmel szerzett helyet az M-Sport Rally2-ben.

Az FIA Junior Rally Világbajnokság is Görögországban ér véget, ahol nyolc junior csapat azonos, az M-Sport Lengyelország által épített Fiesta Rally3-akkal küzd majd meg egymással egy nagyon szoros bajnoki döntőben.

Richard Millener – M-Sport Ford WRT csapatfőnök
“Az elmúlt néhány hét mindenkinek lehetőséget adott arra, hogy szünetet tartson és feltöltődjön, amire mindannyiunknak szüksége volt! A szezon utolsó szakaszába úgy vágunk neki, hogy a lehető legjobb eredményeket szeretnénk elérni az utolsó négy futamon..

“Görögország gyakran szolgált számunkra jó szolgálatot; az évek során nyolc WRC-győzelemmel ez a legsikeresebb versenyünk. Ottnak jó eredményei voltak itt az utóbbi időben, és természetesen mindannyian emlékszünk Pierre-Louis tavalyi teljesítményére, amikor életében először vezetett rallyt és több szakaszgyőzelmet aratott.

“Kétségtelen, hogy hatalmas feladat áll előttünk; összesen hat autóval indulunk, ami nem kis teljesítmény, így az egész csapat érzi majd a nyomást, hogy olyan eredményeket érjünk el, amelyekről tudjuk, hogy elérhetünk. Mindig igazi kihívást jelent a hőséggel való küzdelem az autókban és a szervizben egyaránt, de teljes mértékben felkészültünk, és reméljük, hogy egy erős visszatérést tudunk felmutatni a nehéz versenyek után.”

Ott Tänak:
“Jó volt néhány hét edzés szünet, hogy frissen és felkészülten várhassam az utolsó négy versenyt. Görögország nehéz lesz számunkra és az autó számára is, de alig várom, hogy ott nyomulhassak. Mindent bele fogunk adni, hogy nagyszerű érzésekkel fejezzük be az évet!”

Pierre-Louis Loubet:
“Fantasztikus érzés visszatérni Görögországba a tavalyi események után; miután vezettem a ralit és megszereztem az első szakaszgyőzelmemet 2022-ben. Ez egy nagyszerű emlék és egy igazán jó szereplés volt a számunkra. Szóval remélem, hogy újra meg tudjuk csinálni ugyanazt, és ezúttal a dobogóra állhatunk! Szóval meglátjuk, nagyon jó érzés volt az autóban a teszt alatt, ami nagyon pozitív dolog.”

Jourdan Serderidis:
“Nyilvánvalóan alig várom, hogy a Puma ülésében üljek a hazai WRC-versenyemen, ahol annyi görög szurkoló lesz jelen! Megpróbálok majd azon a szinten lenni, amit a verseny megkövetel, úgy gondolom, hogy erre a versenyre még jobban felkészültünk, mint a többire. Szóval, eléggé bízom benne, hogy szép eredményt érhetek el, és harcba szállhatok a görög kupáért, még akkor is, ha a Rally2-ben nagyon jó görög pilóták vannak!”

Adrien Fourmaux:
“Legutóbb 2021-ben mentem Görögországban egy Fiesta WRC-vel, és már alig várom a jövő hetet. Nagyon szeretem ezt a ralit; kemény, amikor száraz, de néha eshet egy kis eső a hegyekben, ami nagyon érdekessé teszi! Rengeteg néző van, ez egy igazán híres rali, mert annyira kemény, de két évvel ezelőtt nagyon jó érzés volt. A hosszú szakaszok és az autóban uralkodó hőség miatt mindenkinek nagy kihívást jelent. De szeretném élvezni ezt a versenyt, és remélem, hogy jó eredményt tudok elérni a Rally2-esek nagyon versenyképes mezőnyében.”

Grégoire Munster:
“Izgatottan várom, hogy visszatérjek Görögországba, tavaly is ott versenyeztünk. Mostanra már több versenyen is részt vettünk a Fiestával murván, és az önbizalmunk egyre jobb. Nagyon várom már a ralit, de a hőmérsékletet már nem annyira! Nagyon meleg lehet az autókban, de ez már csak így van!”

Robert Virves:
“Nagyon várom már, hogy a finnországi baleset után újra a volán mögé ülhessek. Az eddigi szezonom kissé csalódást okozott, ami a teljesítményemet és az eredményeimet illeti. Görögország lehet, hogy az idei utolsó rali lesz számomra, úgyhogy össze kell szednem magam, és megfelelő eredményt kell elérnem.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ