Tänak elégedett, de óvatos

Tänak elégedett, de óvatos

MEGOSZTÁS
Fotó: matezsoltee ©

Ott Tänak nyerte az elmúlt hétvégén a NESTE Rally Finland futamát. Az észt pilóta sikerével zsinórban harmadszor nyert a Toyota gyakorlatilag  hazai futamán. Tänak sikerének köszönhetően 22 pontos előnyre tett szert a pilóták világbajnoki pontversenyében. A pontverseny éllovasa elégedetten beszélt a győzelméről, de a szezon hátralévő öt futamára – maximum 150 pont szerezhető – óvatosságra int.

Ott Tänak – Toyota Gazoo Racing World Rally Team, sajtóanyag

Nagyon jó érzés a győzelem! Nagyon fontos volt egy jó eredmény elérése, ami mindkét bajnokságban fontos volt a számunkra. Ez a győzelem a szezon második felének remek indítása volt. Azt hiszem, hogy ez az egész csapatnak ez nagy lendületet ad a keményebb munkához. A mai [vasárnap] első három gyors alatt hibátlan vezetésre összpontosítottam, de a Power Stage-t keményen megnyomtam. Megpróbáltam gyorsan és hibátlanul vezetni, így meg tudtuk szerezni a maximális pontokat. Németországban ugyanígy kell folytatnunk az első méterektől.

Fotó: matezsoltee ©

Ott Tänak – wrc.com

Ezt a hétvége tökéletes volt a számunkra, igaz, hogy maximális pontszámmal zártunk, de még öt futam van hátra a bajnokságból, hosszú út áll még előttünk. Jelenleg semmi sem lefutott, biztos vagyok benne, hogy a többi srác is nagyon versenyképes lesz a többi futamon.

A hétvége során láthattuk, hogy ellenfeleink gyorsultak. Azt mondanám, hogy különösan a Hyundai volt nagyon erős. Igaz, hogy ők is küzdöttek itt, de a tempójuk, amit produkáltak, lenyűgöző volt, mi sem pihenhetünk, keményen nyomnunk kell.

Elég jól ismerem Thierry-t és Seb-et és tudom, hogy képesek a határokat feszegetni. Minél közelebb kerülnek hozzá, annál gyorsabbak lesznek, így tovább kell dolgoznunk nekünk is.

matezsoltee

**********

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ