Tänak bizakodva várja a Német Rallyt

Tänak bizakodva várja a Német Rallyt

MEGOSZTÁS
FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 -WRC Tour de Corse (FRA) – WRC 06/04/2017 to 09/04/2017 – PHOTO : @World

Ott Tänak lelkesen vág neki a Német Rallynak, azzal a céllal, hogy a futam végén ismét kortyolhasson a német pezsgőből. Az észt pilóta 2011-ben megnyerte a futam S-WRC kategóriáját,aminek köszönhetően gyári támogatással indulhatott a Rallye du Var futamán.

Azóta az aszfalt nem kedvenc felülete, de nem szabad elfelejteni idei remek teljesítményét az idei szezonban aszfalton is.

Tänak ez idáig hat alkalommal vett részt a német futamon. Legjobb eredménye a WRC kategóriában egy nyolcadik hely, amelyet 2015-ben ért el.

Ott Tänak – #2 Ford Fiesta RS WRC 2017

A gyors murvás futamok a kedvenceim, de már várom a következő aszfaltos kihívást. Látva a Monte és a Tour de Corse tempóját, kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek. Nincs okunk arra,  hogy ne reménykedhetnénk egy újabb remek eredményben.

Ez a futam az én kedvenc aszfaltos versenyeim közé tartozik. Minden szakasz más és más, igazi kihívás, amelyeken gyorsan kell alkalmazkodni a változó körülményekhez.  Az időjárás a rally régiójában meglehetősen változékony, így fontos az állandó kapcsolat a friss információkért a jégkém és az időjárást figyelő csapatokkal.

Egy tartalmas teszten vagyunk túl, amely során különböző felületű és időjárási feltételek között készülhettünk fel a rallyra. A megfelelő beállítások megtalálása a kulcskérdés ezen a futamon.

Ahogy a futam történelme már nem egyszer bebizonyította bármi megtörténhet a Német Ralin. A fókuszban a legjobb eredmény elérése mellett a csapat és pilótai pontverseny újbóli vezetése áll.

M-Sport Media

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ