Szujó Zoltán korábban navigátorként, most MNASZ-elnökként lesz ott a Fenstherm Kontakt Szilveszter...

Szujó Zoltán korábban navigátorként, most MNASZ-elnökként lesz ott a Fenstherm Kontakt Szilveszter Rallye-n

MEGOSZTÁS

Szujó Zoltán korábban navigátorként, most MNASZ-elnökként lesz ott a Fenstherm Kontakt Szilveszter Rallye-n

Immár a 24. alkalommal rendezik meg december 27-e és 29-e között a Fenstherm Kontakt Szilveszter Rallye-t a Hungaroringen. A versenyen ott lesz a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség nemrég megválasztott elnöke, Szujó Zoltán, aki azt kéri a sportág igazi rajongóitól, hogy a biztonsági előírások betartásával tegyék igazán ünnepivé az óévbúcsúztatót.

 

Mivel közeledik az év vége, így az autósport szerelmeseinek figyelme az immár 24. alkalommal megrendezésre kerülő Fenstherm Kontakt Szilveszter Rallye felé fordul, melyet a szokott időben és helyszínen, december 27-től 29-ig a Hungaroringen rendeznek meg.

Maga a verseny 28-án és 29-én a Hungaroring belső területén, illetve a közvetlen környékén lesz megtartva, és akárcsak tavaly, idén is tartják magukat a rendeletben előírt 9.00 és 18.00 közötti idősávhoz. A technikai átvételek és a pályabejárások 27-én lesznek, míg verseny december 28-án reggel 9.00-kor indul, a 2022-es Szilveszter Rallye össztávja 56 km lesz.

Kilátogat az óévbúcsúztató viadalra a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség nemrég megválasztott elnöke, Szujó Zoltán. December 29-én egyeztet az elnökség és az operatív csapat tagjaival a Hungaroringen, illetve Szujó Zoltán a sportbírókkal is tervez egy személyes találkozót. Ahogy elmondta, aznap egészen a díjkiosztóig kint marad a mogyoródi pályán.

„Bárki elkaphat a szervizparkban, ha van egy jó ötlete a magyar autósport előrevitelével kapcsolatban, nyitott vagyok minden elképzelésre. Ugyanakkor számomra az a legfontosabb, hogy minden, az autósportot valóban szerető néző, az igazi rajongók megértsék és megértessék mindenkivel, hogy a biztonság a legfontosabb. Ha közösen betartjuk a szabályokat, akkor a szeretett sportágunk a legszebb fényében csilloghat majd” – állította az MNASZ elnöke.

Nem titkolja, a Szilveszter Rallye külön helyet foglal el a szívében, ugyanis évekkel ezelőtt a korábbi Formula-3-as pilóta, Kiss Pál Tamás navigátoraként már teljesített néhány szakaszt a viadalon. Elárulta, akkor úgy érezte, bizony az életéért navigál, és amikor visszanézte a belső kamerás felvételeket, büszkén látta, képes volt igazi navigátorként diktálni az itinert.

„Az egyik legfontosabb célom, hogy visszahozzam azoknak az autósportot népszerűsítő rendezvények támogatását, amelyeken a hangulat már a régi versenyeket idézi. Ilyen például a Szilveszter Rallye is, vagy más félprofi vagy amatőr versenyek, melyek hangulata nem egyszer jobb, mint a komoly bajnoki pontokért menő viadaloké. Ugyanis az autósportban a jó érzés és a hangulat ugyanolyan fontos, mint a megszerezhető bajnoki pontok” – fogalmazott Szujó Zoltán.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ