Szombaton nem jött ki a lépés Szabó Krisztiánnak

Szombaton nem jött ki a lépés Szabó Krisztiánnak

MEGOSZTÁS

Nem tükrözik tempóját az EKS pilótájának eddigi eredményei Rigában: az Euro RX első kvalifikációján a rajt miatt veszített, a másodikon technikai problémája volt. A köztes eredménylista ötödik helyéről viszont még akármi elérhető.

A Supercar FIA ralikrossz Európa-bajnokság (Euro RX) lettországi szezonzáróján is rajthoz áll Szabó Krisztián, aki két héttel korábban, Franciaországban kiváló második helyezéssel mutatkozott be a kategóriában. A kétszeres Super 1600-as Európa-bajnok első napja Rigában kevésbé simán alakult, a szabadedzés 4. pozíciója után a két kvalifikációs futamon 4. és 8. pozícióban végzett, az összesítésben pedig 5. helyről várja a vasárnap hátralevő két kvalifikációs futamot, az elődöntőt és a döntőt.
„Az első kvalifikációt az pecsételte meg, hogy kicsit elkéstem a rajtnál” – összegezte az EKS versenyzője a szombati történéseket. „A sorsolás alapján a második helyre kerültem, és bár nem veszítettem pozíciókat, nem is tudtam az első helyre ugrani. A második helyen haladtam két körig, majd kimentem Jokerre. Ezt követően ki tudtam akkora előnyt autózni, hogy az első csak mögöttem tért vissza, a saját csoportomat így megnyertem. Abban a két körben viszont a lassabb srác mögött veszítettem annyi időt, hogy a csoportok összesítése alapján csak negyedik lettem.”
„A Q2-ben a negyedik helyről indultam, a leggyorsabbak csoportjában. Az első két körben egy kis lökdösődés volt, amiből nem is jöttem ki rosszul, a harmadik helyre kerültem. Rögtön elmentem Jokerre, hogy legyen hely előttem, de sajnos a következő körben egy technikai hiba lépett fel. Az autó alig ment, ehhez képest az összesített nyolcadik hely nem is volt olyan rossz eredmény. A technikai hiba egy apróság volt, amit azonnal meg tudtak oldani, csak a pályán vesztettem vele sok időt, a folytatásra nem lesz hatással.”

„Az összetettben még így is ötödik helyen vagyok, ami nem rossz eredmény. Holnap egy kicsit lassabb csoportban fogok menni, megpróbálom hasznomra fordítani a helyzetet, amibe kerültem: szeretném megnyerni a Q3-at, vagy legalábbis valahol az elejében végezni. A tempóm alapján én is vagyok olyan gyors, mint az első három helyen levő Marklund, Nitiss és Raymond, egyszerűen balszerencsém volt. Úgy érzem, még semmi nincsen veszve, akármi lehet belőle” – beszélt optimistán vasárnapi reményeiről Szabó Krisz.

Köztes eredménylista 2/4 kvalifikációs futam után (Euro RX): 1. Anton Marklund (svéd, Volkswagen Polo) 95 pont; 2. Reinis Nitiss (lett, Ford Fiesta) 92; 3. Cyril Raymond (francia, Peugeot 208) 87; 4. René Münnich (német, SEAT Ibiza) 79; 5. Szabó Krisztián (magyar, Audi S1) 76.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ