Szezon előtti kérdezz-felelek Sebastien Loebbel

Szezon előtti kérdezz-felelek Sebastien Loebbel

MEGOSZTÁS

Szezon előtti kérdezz-felelek Sebastien Loebbel

A Hyundai Motorsport folytatja a visszaszámlálást a FIA Rally Világbajnokságára (WRC) intenzív januári ütemezéssel.

A kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb csatlakozik a csapat korábbi pilótáihoz Thierry Neuvillehez, Andreas Mikkelsenhez és Dani Sordohoz.

Loeb látogatást tett a csapat alzenaui bázisát és közvetlenül a Monte Carlo Rallye előtt fogja tesztelni a Hyundai i20 Coupe WRC-t.

Alzenau, Németország

2019.január 4. – A 2019-es FIA Rally Világbajnokság (WRC) ebben a hónapban kezdődik a 87. Monte Carlo Rallyeval január 24-27. között. A 2019-es szezon 14 futamból áll.
A Hyundai Motorsport színeiben a kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb idén hat futamon áll rajthoz Daniel Elena navigálása mellett.

A francia páros meglátogatta a csapat alzenaui gyárát, azzal a céllal, hogy a Hyundai i20 Coupe WRC Monte előtti első tesztje a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Loeb a napokban Peruba utazik a Dakar Rallyra, majd a hónap közepétől megkezdi intenzív felkészülését első WRC futamára új csapata színeiben.

Mi történt veled, amióta bejelentésre került a csatlakozásod a Hyundai Motorsporthoz?

Kétszer voltam Dubaiban, a Dakarra felkészülés jegyében. Első alkalommal egy rally autóval, míg a második alkalommal egy buggyval, hogy szokjam a vezetést a homokdűnék között. A lányommal és a családommal töltöttem a Karácsonyt. Most egy eseménydús hónapra készülök, amellyel a Dakarral kezdődik.

Mikor fogod első alkalommal vezetni a Hyundai i20 Coupe WRC-t?

Nagyon rövid időm lesz az i20 Coupe WRC tesztelésére a Monte-Carlo Rallye előtt. Csak január 18-án érkezem vissza a Dakarról, a Monte pályabejárása 21-én kezdődik. Reményeim szerint sikerül majd ez alatt rövid idő alatt megfelelően felkészülni a szezonnyitó WRC futamra.

Milyen volt az első alzenaui gyárlátogatás?

Az alzenaui látogatás nagyon produktív volt, amely nagy segítséggel volt nekem is és Danielnek is, hogy felgyorsítsa az autó tesztelése előtti időszakát. A látogatásunk során volt egy üléspróbám, amelyet eddig csak a WTCC autóban készült velem, ralisban még nem. Néhány apró változtatást készült még, annak érdekében, hogy a tesztre a legkényelmesebb legyen az autó. Ennek a segítségével maximalizálhatjuk az a tesztre számható időt.

Sikerül lassan hozzászoknod a Hyundai Motorsport színeihez?

Miután elég hosszú töltöttünk az előző csapatomnál, időbe telik, amíg meg fogom szokni. Tetszik az új színösszeállítás és nagy kihívást jelent. Izgalmas szezonnak ígérkezik az idei.

Milyen 2019-es terveid vannak? Elképzelhetőnek tartod a győzelmet?

Természetesen, azt remélem, hogy harcolhatunk majd a győzelemért, de ugyanakkor tudom, hogy nehéz kihívás lesz új autóval és új csapattal visszatérni a WRC-be. Tavaly három futamon indultam és az egyiket sikerült megnyernem. Azt remélem, hogy hamar megszokom az i20 Coupe WRC-t és versenyképes tudok lenni, még akár az első helyért folytatott harcban is.

Hyundai Media

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ