Szeretnénk a dobogó legfelső fokára állni

Szeretnénk a dobogó legfelső fokára állni

MEGOSZTÁS

Somogyi Zoltán beugrós navigátorával, Bárdos Péterrel a veszprémi futamra a kategória győzelmet tűzte ki célul.

Hogy alakult eddig az idei évetek?
– Az orfűi versenyen jártunk először, azt megnyertük, nyilván ez csak „tesztüzem” volt még. Aztán jött a boldogkői futam, ahol az utolsó gyorsasági utolsó kanyarjában kicsúsztunk, és annyi időt töltöttünk az árokban, hogy utolsók lettünk. A második helyről maradtunk le, de legalább célba értünk. Salgón mikor leszakadt az ég, nagyon kemény gumival voltunk, így nekimentem egy betonoszlopnak, vagyis ott is hamar vége szakadt a csatának… sajnos. Egerben és a Mecsekben műszaki problémánk volt.

Beugrós navigátorod lesz Veszprémben?
– Igen, kipróbáljuk murván Bárdos Petivel magunkat egy futam erejéig, mert Pisti versenyeivel most nem esünk egybe, nekem pedig ez éppen jól jön. Folyamatosan navigátor hiányban szenvedek, úgyhogy nem titok, hogy keresem az igazit a Jobb1-be. Nagyon pontosan szeretem felírni és visszakapni is a pályákat, mert csak akkor tudom igazán odatenni magam a viadalokban.

Te végig jártad a „ranglétrát” is?
– Bizony…végig. Rengeteget autóztam sprint versenyeken, ennek tekintetében fejből tudom mondjuk a mecseki szakaszokat. De úgy gondolom, hogy erős és összeszokott párosnak kell ülni a versenyautóban, hogy eredményeket tudjunk elérni, amikor a technika ördöge nem szól közbe. Vágyam, hogy komplett bajnokságot mehessek végre, és nagyon örülnék már a jobb helyezéseknek, ami motiválna a továbbiakban.

Veszprémre milyen célokat tűztél ki?
– A szakaszok nem lesznek idegenek, mert Mikuláson jártam párszor. A murvát eddig nem annyira kedveltem, de egyre jobban tetszik, ahogy kezdek ráérezni az ízére. Szeretek keresztben menni, sőt, amikor látom, hogy nem leszünk benne az első háromban, akkor már minden kanyarban lapon megyek és a nézőknek autózunk. Ezeken a pályákon egyébként élesben és ORC-ben először versenyzek, ennek ellenére szeretnék gyorsan is, és látványosan is menni, és mindenképpen ott lenni a célban. Az első hely tökéletesen passzolna hozzánk, amivel elégedettek is lennénk.

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft.; Copy n’ More; Strapa Pack Kft; Király Szerszám Kft.; Pet Pack Kft.; Golf Kft.; Keve-Land Kft.; Fodor&Fodor Bau Kft.; Getz András E.V.;

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Somogyi Zoltán

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ