Szépen megfontoltan lépegetnek majd előrébb

Szépen megfontoltan lépegetnek majd előrébb

MEGOSZTÁS

Az Eger Ralin Hibján Joci és Szollár Csabi kiszállt a Peugeot 208 R2-ből és egy hatalmas öleléssel nyugtázták, hogy hatodik helyen értek célba a Peugeot Kupában, 2WD-ben és RC4-ben.

Hogy tetszett az „ismerkedős” hétvége?

– Mi igazából tesztversenynek fogjuk fel az Eger Ralit, mert új volt a kocsi és a navigátorommal, Csabival is csiszolódási időszakban vagyunk még. Az első nap az időeredményünket nézve nem volt túl biztató, de ez annak tudható be, hogy tanultuk az autót, felmértük a környezetet, barátkoztunk az új helyzettel. Bónuszként az éjszakai szakaszok nem sikerültek túl fényesre, mert nem volt idő beállítani a lámpasort, és nem volt kanyarlámpánk sem. Úgy is mondhatnám, hogy a szombati nap végén csak lecsorogtunk, mert kicsit féltettem a kocsit a múltkori tesztünk után.

Magázódtok vagy tegezódtök az Peugeot 208 R2-vel?

– Vasárnap már kezdtünk kicsit gyorsulni, de próbáltunk stabilan versenyezni, és kipuhatolni, hol hagytunk benne, mi az, amin változtatni kell. Sokkal nagyobb kanyartempót kell vállalni, és alapvető hibánk volt, hogy sok kanyart egy sebességi fokozattal feljebb kellett volna elvállalni. De ez felírva is így lett, kicsit gyengébbre. Felismertük a problémákat, ezeken változtatunk majd, meg kell ismerni a Peugeot, mint anno a Citroent. Biztosan fogunk gyorsulni az év folyamán, de semmit nem szeretnék erőltetni, érzésre autózunk most, nem akarjuk még egyszer túlfeszíteni azt a bizonyos húrt.

Mi a helyzet Csabival, a navigátoroddal?

– Ügyes, lelkes, nagyon tetszik neki a közeg, a csapatunk. Meg hát ugye a Peugeot Kupás háttér, amibe most mi is belecsöppentünk. Fel van pörögve, már várjuk a Miskolc Ralit. Féket cserélünk, futóművet állítunk, simogatjuk egy kicsit a kocsit, és megyünk pár hét múlva tovább.

Elégedettek vagytok a hatodik hellyel?

– Szerintem a jelenlegi felállásban, hogy első verseny volt, számunkra sok újdonsággal megspékelve, és számos ügyes-gyors párossal a mezőnyben, úgy gondolom, ez egy jó helyezés. Valamilyen szinten befolyásoltak a nemrég történtek, kicsit talán a kelleténél visszább fogtam magam, de ráérünk még gyorsulni, ha jobban érzem az autót. Voltak jobb és rosszabb szakaszok a hétvégén, de összességében örülünk, hogy így sikerült a szezonkezdő futam Egerben.

 

Partnereink:

Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Kompresszor Varga Gh Kft, Gerda Trans Kft, Dunaföldvári Fémfeldolgozó Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Bá-Mi Kft, Intrudair Kft.; A-VÉD Kft.; Kelet Power Kft, Garlas Ms Kft.

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ