Szabó Krisztiánnak a felhőszakadással is meg kellett küzdenie

Szabó Krisztiánnak a felhőszakadással is meg kellett küzdenie

MEGOSZTÁS

Trükkös első napja volt a ralikrossz Európa-bajnokság mezőnyének Rigában: amint Szabó Krisztián csoportja pályára lépett a Q2-ben, leszakadt az ég, a harmadik kvalifikációt azonban megnyerte, így az összesítésben is jó helyről várja a folytatást.

 A Super 1600 kategória tavalyi Európa-bajnoka szélsőséges eredményeket ért el a szombati három kvalifikációs futamon Lettországban, a versenynaptár új, rigai állomásán, amelyet előzetesen tesztelésen már megismert: sorban 5., 18. és 1. pozíciót szerzett a selejtezőkön. Mivel azonban mindhárom kvalifikáción egészen különböző sorrend született, a köztes eredménylistán így is 4. pozíciót foglal el, jócskán fő ellenfele, a 8. helyen álló Artis Baumanis előtt, akivel pontegyenlőségben vezetik a bajnokságot.

„A pálya állapota végig változott: a szabadedzésen még nedves talajon mentünk, ami a Q1-re felszáradt. Itt kisebb harcban a saját csoportom megnyertem, az összetettben Martin Geri lett az első, hozzá képest csak hét tizedmásodperccel voltam lassabb az összesített ötödik helyen” – kezdte szombati beszámolóját a Volland Racing versenyzője, aki számára a második kvalifikációs futam alakult igencsak tartalmasan.

„Nagyon szerencsétlenül jött ki, mivel mi mentünk ki az utolsó csoportként. Éppen mikor álltunk fel a rajtrácsra, elkezdett szakadni az eső. Már az első kanyarban hibáztam egyet, majdnem beforogtam, de össze tudtam szedni. Ezután át kellett verekednem magam a mezőnyön, amiről tudjuk, hogy veszélyeket rejt. Miközben előztem, az egyik srác nekem jött, majdnem forogtam megint, tehát kalandos volt a Q2. A saját csoportomat végül megnyertem, de az elázott pályán összetettben csak 18.-ként végeztem. A Q3 aztán szépített ezen. Habár nem sikerült jól a rajtom, a csetepatéból kimaradtam, így ezúttal nem csak a csoportomban, hanem az összetettben is nyertem.”

„Remélem, holnapra felszárad a pálya, csak felhős időt ígérnek, de ebben nem lehet bízni, mára sem mondtak esőt, mégis felhőszakadás volt. Az első pozícióból kezdek, ami nem ideális ezen a pályán, mögülem a két Set Promotion-ös, Timur (Shigabutdinov) és Leppihalme indul, és velem megy Baumanis és Navickas is, aki első a köztes eredménylistán, tehát erős csoport lesz. A bajnokságban közvetlen ellenfeleim jelen állás szerint mögöttem vannak, lehet, hogy el kellene kezdenem figyelni arra, hogy őket tartsam magam mögött” – mérlegelte a stratégiát Krisztián, akinek a negyedik kvalifikációs futamot, valamint a Super 1600 elődöntőjét és döntőjét kell vasárnap teljesítenie.

Köztes eredménylista 3 kvalifikációs futam után: 1. Kasparas Navickas (litván, Skoda Fabia) 127; 2. Rokas Baciuska (litván, Skoda Fabia) 118; 3. Janno Ligur (észt, Skoda Fabia) 117; 4. Szabó Krisztián (magyar, Skoda Fabia) 115; 5. Jussi-Petteri Leppihalme (finn, Renault Twingo) 111.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ