Szabó Krisztián: Jó lenne, ha megint én következnék!

Szabó Krisztián: Jó lenne, ha megint én következnék!

MEGOSZTÁS
IA5A3711

Szabó Krisztián: Jó lenne, ha megint én következnék!

Két hónap szünet után folytatódik a Super 1600-as ralikrossz Európa-bajnokság. A pontversenyben második helyet elfoglaló Szabó Krisztián felkészülten és kipihenten, a győzelem reményével érkezik Franciaországba.

Három verseny telt el az FIA ralikrossz-világbajnokság kísérőjeként szolgáló Super 1600-as szezonból, a nyári szünetet követően pedig ugyancsak három forduló maradt hátra, melyek sorát a franciaországi Loheac nyitja. Az év negyedik állomására Szabó Krisztián a bajnokság második helyezettjeként érkezik, lemaradása egyetlen pont Ulrik Linnemann mögött – az eddigiek alapján kettőjüknek van legnagyobb esélye a bajnoki címre.

„Loheac ismét egy híres helyszín, ’The Temple of Rallycross’ néven szokták emlegetni. Egészen biztos vagyok, hogy nagy verseny lesz, 30 feletti nevezést adtak le, és azt hiszem, a hangulatra sem fogunk panaszkodni, vasárnap 40-50 ezren szoktak kilátogatni, sok jól menő, neves pilótájuk van, szerintem már csak Loeb miatt nagyon sokan el fognak jönni. És ha minden igaz, a tévé és online stream is közvetíteni fogja a Super 1600 döntőjét, talán ez az egyetlen az évben. Már csak ezért is ott szeretnék lenni a legjobbak között” – kezdte a hétvégi megmérettetés előtti beszámolóját a Volland Racing pilótája.

„Tavaly ez a versenyem sikerült legrosszabbul, nem jutottam be a döntőbe. Idén nem szeretném, hogy ez így legyen, nagyon remélem, hogy a legrosszabbon már túl vagyunk Höljessel” – folytatta Krisztián, aki Svédországban nem szerepelt a legjobb hat futamában. „Valamiért úgy érzem, egészen jól fog sikerülni. Az alapcél nyilván a döntőbe jutás, ott pedig egy minél jobb helyezés. Az első versenyt Linnemann nyerte meg, a másodikat én, a harmadikat ismét ő… Jó lenne, ha megint én következnék, és hasonló hétvégét futnék, mint Angliában.”

A nyári szünetben a csapat fejlesztett a Skoda Fabia féltengelyén, ez volt az egyedüli alkatrész, amellyel korábban problémák adódtak. Az autó mellett a versenyző is készen áll az újabb harcra, a szünet alatt a vezetéstől sem szokott el: „Augusztus elején teszteltünk Németországban, az Esteringen, ahol a zárófutam lesz, múlt héten pedig a Fit 4 Race táborában jártam más magyar versenyzőkkel együtt. Jó volt közösen edzeni, együtt tölteni pár napot, tanulni egymástól. Úgy gondolom, sikerült felkészülni, amennyire csak lehet” – zárta mondandóját Szabó Krisztián.

A Super 1600 loheaci versenyének vasárnapi döntőjét minden érdeklődő élőben követheti a ralikrossz-világbajnokság hivatalos oldalán keresztül, ezen a linken: http://www.fiaworldrallycross.com/live

A hivatalos időterv szerint az egy órás közvetítés 15 órakor kezdődik. Egymást követően több futamra is sor kerül, melyek menetrendje nincsen percre pontosan lebontva: előbb a világbajnokság két elődöntőjére kerül sor, majd három perces reklámszünet után a Super 1600 fináléja következik. A programot a Supercar döntője és a dobogós ceremónia zárja.

F72C2791

Nagyfelbontású képek és a kiegészített Word-dokumentum itt elérhető.

Fotók: Johnny Loix

Sajtókapcsolat:
Strommer Benjamin
+36 70 335 6970
bssb711@gmail.com

IA5A8806

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ