Szabó Krisztián harcban a döntőbe jutásért

Szabó Krisztián harcban a döntőbe jutásért

MEGOSZTÁS

Szabó Krisztián harcban a döntőbe jutásért

Akárcsak pénteken, a Super 1600-as ralikrossz Európa-bajnokság harmadik, höljesi fordulójának szombati napján is egy sikeres és egy balszerencsés kvalifikációs futamot teljesített Szabó Krisztián. Az elődöntőkbe továbbjutott, de az utolsó rajtsorból indulva kell helytállnia.

IA5A6467

A sűrű menetrend miatt – az FIA ralikrossz-világbajnokság és mind a négy kísérőszériája szerepel Svédországban – nem kettő, hanem három napon át tart a versenyprogram Höljesben, a ralikrossz rajongóinak egyik kedvenc zarándokhelyén: a Super 1600 kategória esetében két kvalifikációs futamot tartottak pénteken, kettőt szombaton, így vasárnapra már csak az elődöntők és döntő maradnak.

Az első nap után Szabó Krisztián, az Európa-bajnokság éllovasa – aki Skoda Fabiájával megnyerte az előző versenyt Nagy-Britanniában, Lydden Hillben – csupán a 14. helyet foglalta el a köztes eredménylistán, mivel a második kvalifikációs futamot féltengelytörés miatt nem tudta befejezni. Szombaton két pozíciót kellett javítania, hogy garantálja továbbjutását az elődöntőkbe: a nap első kvalifikációja ismét erősen alakult, egy 3. helyet tehetett zsebre, a másodikon azonban megint nem kedvezett neki a szerencse, a 10. eredményt teljesítette. A kvalifikációs futamok összesítése alapján azért feljött a 10. helyre, így ott lesz a holnapi második elődöntő rajtrácsán.

IA5A4561

„Tovább folytatódott a rossz idő, a harmadik futamon szakadt az eső, ennek ellenére az egészen jól sikerült. A negyedikben az utolsó pillanatban úgy döntöttünk, felrakjuk a száraz gumit. Nem volt igazán különbség a nedveshez képest, nem is ezen ment el a futam, hanem azon, hogy az első körben egy autó keresztbefordult a pályán, és később végig ki kellett kerülni. Így bár a csoportban itt is második lettem, akárcsak az előző futamon, sok időt veszítettem, és összesítésben 10. helyen zártam, ezt a pozíciót foglalom el a köztes eredménylistán is” – kezdte napi beszámolóját a Volland Racing magyar versenyzője.

„Sajnos ez ma így alakult, jobb lenne, ha kicsit előrébb állnék. Aminek örülhetek, hogy Linnemann, aki második a bajnokságban, mögöttem van, a 12. helyen, a harmadik helyezett, Ligur pedig még hátrébb, ebből a szempontból pozitívan alakult a nap. A holnapi elődöntőt az utolsó sorból kell megkezdenem, Luigi, Shigabutdinov és Linnemann is velem lesz, bármi megtörténhet. Én előre figyelek, szeretnék bejutni a holnapi döntőbe” – szögezte le legfontosabb célját Szabó Krisztián.

Nagyfelbontású képek és Word-formátum itt elérhető.

Fotók: Johnny Loix

Sajtókapcsolat:
Strommer Benjamin
+36 70 335 6970
bssb711@gmail.com

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ