Szabó Krisztián: Belekeveredtem a balhéba

Szabó Krisztián: Belekeveredtem a balhéba

MEGOSZTÁS

f72c4351

Az üldözöttből az üldöző szerepébe került Szabó Krisztián a Super 1600-as ralikrossz Európa-bajnokságon: az évad utolsó előtti, spanyol versenyének döntőjében egy hármas ütközés szenvedő fele lett, így visszacsúszott a ponttáblázat második helyére.

A végig borús előző naphoz képest a vasárnapi program szikrázó napsütésben zajlott Barcelonában – a világbajnokságnak, valamint az ezt kísérő Európa-bajnokságoknak a Formula-1-ből ismert katalán versenypálya ralikrossz-vonalvezetése adott otthont –, és a Super 1600 magyar éllovasa is biztatóbb eredményeket mutatott az előző naphoz képest. A három addigi kvalifikációs futamon két ötödik és egy nyolcadik helyet szerzett, az utolsó felvonásban vasárnap azonban harmadik lett, igaz, a köztes eredménylistán addigi legjobb eredménye ellenére is visszacsúszott egy pozíciót, és a hatodik helyezésért járó pontokat kapta meg. Ez egyúttal a második elődöntőbe juttatta, ahol a második helyen intették le.

„Jól kezdődött a mai nap, tegnap problémáim voltak az indulásokkal, ma viszont nagyon jó rajtokat vettem. A negyedik kvalifikációs futamon az utolsó körben sikerült megelőznöm az előttem levőt, így lettem a csoportomban második, az összesítésben harmadik. Az elődöntő is jól sikerült, ott egy helyet javítottam a rajthelyemhez képest” – kezdte beszámolóját Szabó Krisztián, aki a csapat cseréje után friss motorral teljesítette a vasárnapi futamokat Skoda Fabiájával.

Elődöntőben elért eredménye alapján a negyedik helyről kezdhette a finálét, ami sajnos hamar véget ért számára: „Ezen a pályán hátrányban vannak a külső íven levők, talán jobb egy sorral hátrébbról, de belülről indulni. Megint jól elkaptam a rajtot, a második kanyarba viszont hárman értünk be egyszerre, mind be akartunk fordulni, és most én maradtam alul. Navickas volt a külső íven, Shigabutdinov belül, én pedig középen, és nem tudtam hova menni. Összetört a felni, a gumi pedig lefordult róla. Egy elsőkerék-hajtású autóval ilyenkor végiggurulni sem lehet, fél kör után ki is álltam. A csapattársam, Luigi jól teljesített, második lett, de sajnos én belekeveredtem a balhéba, nekem most szerencsétlenül jött ki.”

ia5a3781

„Bosszantó, ami történt, de utólag nem tudok vele mit kezdeni. Ha én rontom el, az nagyon idegesít, de így, hogy belekeveredtem egy balesetbe, felesleges sokáig töprengenem rajta, mit csinálhattam volna másképp. Legközelebb jobban fogom tudni, mit tegyek ebben a helyzetben” – beszélt a benne kavargó érzésekről a Volland Racing pilótája, akinek hét pontos előnye hat pont hátrányra fordult a bajnokságban a kettejük győzelmi sormintáját folytató Ulrik Linnemann-nal szemben a szezonzáró előtt. „Persze már megfordult a fejemben, hogy mi lesz, de nem ezen zakatol az agyam. Megyek majd, ahogyan tudok” – ígérte a versenyző.

504a5523

A spanyol verseny eredménye: 1. Ulrik Linnemann; 2. Luigi; 3. Kasparas Navickas; 4. Jesse Kallio; 5. Timur Shigabutdinov; 6. Szabó Krisztián.

A Super 1600 bajnokság állása öt forduló után: 1. Ulrik Linnemann 114; 2. Szabó Krisztián 108; Timur Shigabutdinov 71; Artis Baumanis 64; Janno Ligur 62.

Következő verseny: Estering, Németország, október 15-16.

Nagyfelbontású képek és Word-formátum itt elérhető.

Fotók: Johnny Loix

Sajtókapcsolat:
Strommer Benjamin
+36 70 335 6970
bssb711@gmail.com

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ