Szabó Krisztián a bajnokság célegyenesében

Szabó Krisztián a bajnokság célegyenesében

MEGOSZTÁS

Hajrájához ért a ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriája, magyar versenyzővel a bajnoki cím esélyeseként. Két verseny maradt már csak hátra, hétvégén Spanyolországgal, ahova Szabó Krisztián kellemes emlékekkel tér vissza.

Két hete, Franciaországban megszerezte idei második győzelmét, melynek köszönhetően Szabó Krisztián 7 pontos előnyre tett szert az FIA ralikrossz-világbajnokságot kísérő Super 1600-as kategóriában. A Volland Racing pilótája 91 ponttal rendelkezik, míg üldözője, Ulrik Linnemann 84-en áll. A ponttáblázat harmadik helyét elfoglaló Artis Baumanis neve mellett 57 egység szerepel, így kijelenthető, hogy az Európa-bajnokság megnyerésére már csak ketten esélyesek.

bi1r7461

„Lehet, hogy a verseny után Barcelonában maradunk még egy-két napot, hiszen szép város, és Spanyolország is jó hely, de hogy őszinte legyek, annyira nem rajongok érte, inkább Angliát vagy az Egyesült Államokat választanám” – beszélt Szabó Krisztián a szezon ötödik versenyének otthont adó mediterrán világvárosról. A pálya ellenben kedvencei közé tartozik: „Tavaly egészen jól sikerült az egész verseny, habár a döntőben nem jött ki annyira a lépés, így másodikként végeztem. Nagyon jó beállításaink vannak egy évvel ezelőttről, és nagyon szeretem a pályát, ezért úgy gondolom, minden feltétel adott.”

„Örülnék, ha győzni tudnék, de nem ez lesz a legfontosabb, hanem az, hogy minél gyorsabb legyek, az pedig meghozza majd az eredményét. Próbálok úgy hozzáállni, mint a legutóbbi versenyhez, csak magamra koncentrálok, és igyekszem kihozni a képességeimből a legtöbbet. Arra törekszem, hogy ne gondolkozzak túlságosan a bajnokságon, és ne legyen előttem teljesítménykényszer” – mondta a Skoda Fabiát hajtó versenyző, aki idén kizárólag a ralikrosszra koncentrál, tavaly azonban az USA-ban is versenyzett kamionnal, és az év ezen időszakában gyakran minden hétvégén rajthoz állt. „Ide, Spanyolországba épp Amerikából érkeztem. Élveztem azt a kalandos évet, persze így egyszerűbb.”

ia5a7546

A barcelonai verseny érdekessége, hogy a ralikrosszos nyomvonalat a város Formula-1-es versenypályáján alakították ki: „A bokszok mögött rendezkedünk be, ahol az F1-es motorhome-ok is állnak, visszafele a bokszutcán keresztül jövünk be, ki a pályára pedig a célegyenesen át megyünk. És persze ott vannak a hatalmas lelátók, már egy éve is sokan jöttek ki, biztos vagyok benne, hogy idén annál is jobban meg fognak telni. Minden csapattól azt hallani, hogy a barcelonai egy magas presztízzsel rendelkező verseny” – beszélt a helyszín különlegességeiről Krisztián.

Nagyfelbontású képek és Word-formátum itt elérhető.

Fotók: Johnny Loix

Sajtókapcsolat:
Strommer Benjamin
+36 70 335 6970
bssb711@gmail.com

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ